Hur man uppgraderar DigitalOcean Managed Kubernetes-kluster

0
61

DigitalOceans Managed Kubernetes Service (DOKS) gör det snabbt och lätt att få produktionsklara kluster i molnet. När du skapar ett kluster kan du välja bland de tre senaste Kubernetes mindre utgåvorna. Så här hanterar du uppdateringar så att du inte blir kvar på nya funktioner och säkerhetsuppdateringar.

Typer av uppdatering

< p> Du kommer att stöta på två olika typer av Kubernetes-uppdateringar när du använder ditt kluster:

  • Patch release & # 8211; Dessa stöter på patchnumret i det semantiska versionsschemat, till exempel 1.20.1 till 1.20.2. Patchuppdateringar ska alltid vara säkra att uppdatera till, utan avskrivningar eller brytande förändringar.
  • Mindre versioner & # 8211; En mindre release innebär en funktionsbump, som 1.20 till 1.21. Dessa ändringar bör fortfarande vara bakåtkompatibla, så du kommer inte att stöta på några omedelbara problem. Vissa funktioner kan avskaffas i en mindre version för borttagning i en framtida major (1.x till 2.x).

För både patch- och mindre versioner erbjuder DigitalOcean en automatisk uppgraderingstjänst som kommer att vidta åtgärder för dina räkning. Uppdateringar installeras under ett förinställt underhållsfönster. Mindre uppdateringar tillämpas inte om du inte aktiverar ett alternativ på klusternivå manuellt först.

DigitalOcean kan ibland tvinga igenom en uppdatering i händelse av brådskande säkerhetsproblem. Detta kan hända även om du har inaktiverat automatiska uppdateringar. Dessutom kommer ditt kluster så småningom att uppgraderas om du stannar kvar i den äldsta Kubernetes-versionen som stöds så länge att DigitalOcean avbryter den helt.

Uppgraderingar är en tvåstegsprocess. Först uppdateras Kubernetes kontrollplan, under vilket dina arbetsbelastningar förblir tillgängliga. Dina arbetarnodor lappas sedan till den nya versionen. Detta kan orsaka stillestånd beroende på storleken på ditt kluster och dess arbetsbelastningar.

Ställa in ditt uppdateringsschema

Ditt kluster automatiska uppdateringsschema ställs in i DigitalOcean-kontrollpanelen. Logga in på ditt konto och klicka på klustret på startsidan. Du kan också klicka på & # 8220; Kubernetes & # 8221; i vänster sidofält och välj ditt kluster därifrån.

& nbsp;

Annons

När du är på din klustersida klickar du på & # 8220; Inställningar & # 8221; fliken högst upp. Klicka på & # 8220; Redigera & # 8221; -knappen bredvid & # 8220; Uppgraderingsfönstret & # 8221; kategori. Använd de två rullgardinsmenyerna för att välja dag och tid. Klicka på & # 8220; Spara & # 8221; för att bekräfta ditt val. DigitalOcean kommer att schemalägga automatiska uppgraderingar som ska installeras under en fyra timmarsperiod från den inställda tiden.

Om du vill att Kubernetes mindre versioner ska tillämpas också automatiskt, klicka på & # 8220; Redigera & # 8221; -knappen bredvid & # 8220; Uppgradera automatiskt mindre versionskorrigeringar. & # 8221; När kryssrutan är markerad kommer ditt kluster att flytta till nya mindre versioner utan manuellt ingripande. Du bör utvärdera detta beslut mot den minimala stabilitet du behöver för dina arbetsbelastningar.

Uppdatera manuellt

Du kan alltid uppgradera ditt kluster manuellt från molnkontrollen panel. Du måste göra detta när du tar en mindre versionuppgradering och du inte har aktiverat det automatiska alternativet. En manuell uppgradering är också användbar om du vill installera en patch före ditt vanliga schema.

Navigera till ditt kluster på kontrollpanelen. Rulla ner på & # 8220; Översikt & # 8221; fliken och klicka på den blå & # 8220; Visa tillgänglig uppgradering & # 8221; knapp. Om den här knappen inte visas är ditt kluster redan uppdaterat och inga fler korrigeringar finns tillgängliga.

Om du uppgraderar till en ny mindre version kommer DigitalOcean att luta ditt klustres resurser för att upptäcka eventuella kompatibilitetsproblem. Denna kontroll kan ta några ögonblick att slutföra. Du kommer att se resultaten som visas i popup-fönstret.

Annons

Eventuella luddproblem bör lösas innan du fortsätter med uppdateringen. Även om mindre Kubernetes-uppdateringar inte borde ge allvarliga bakåtkompatibilitetsproblem, innebär uppgraderingar också ändringar av den underliggande DOKS-plattformen. DigitalOcean justerar ibland DOKS-konfigurationen på sätt som kan introducera uppgraderingsblock för äldre versioner.

Om luddet misslyckas bör du hänvisa till DigitalOceans dokumentation eftersom upplösningsstegen kommer att skilja sig från kluster till kluster. DigitalOceans lintreferens innehåller steg för steg hur du fixar & # 8221; instruktioner för de vanligaste problemen. När du är klar klickar du på & # 8220; Kör igen kontroll & # 8221; för att bekräfta att dina korrigeringar är effektiva.

När luddet har passerat klickar du på det blå & # 8220; Uppgradera nu & # 8221; för att påbörja uppdateringen. Det kan ta flera minuter beroende på storleken på ditt kluster. Framsteg visas i kontrollpanelens gränssnitt. Kontrollplanet uppdateras först, följt av varje arbetarnod i ditt kluster.

Uppdatering från CLI

Du kan automatisera uppdateringar inom din egen infrastruktur med hjälp av DigitalOceans CLI, Doctl. Se till att du har installerat Doctl och anslutit till ditt konto.

Få först information om ditt kluster:

doctl kubernetes klusterlista

Detta kommando visar alla dina kluster. Anteckna ID för det kluster du vill uppdatera.

Hitta sedan Kubernetes-versionerna som ditt kluster kan migrera till:

doctl kubernetes cluster get-upgrades & lt; ID & gt; Annons


Byt ut & lt; ID & gt; med det kluster-ID du noterade tidigare. Nu vet du vilka versioner du kan använda, kör uppgraderingskommandot för att starta korrigeringen:

doctl kubernetes klusteruppgradering & lt; ID & gt; –version 1.20.8

Om du vill flytta direkt till den senaste versionen kan du utelämna flaggan –version.

Uppgraderingsprocessen kan ta flera minuter att slutföra, precis som en installation initieras via webbgränssnittet.

Surge Upgrades

Uppdatera ett kluster med en enda nod som används för att orsaka stillestånd. Noder ersätts med nya instanser under uppdateringsprocessen, så det skulle finnas en period där dina arbetsbelastningar gick offline. När ditt kluster har flera noder, flyttar Kubernetes schemaläggare Pods från varje uppgraderingsnod för att bibehålla tillgängligheten. Du kan fortfarande stöta på stillestånd om klustrets kapacitet inte kan stödja alla dina arbetsbelastningar när du kör ner en nod. & # 8221;

Surge Upgrades är en valfri funktion som låter dig garantera tillgänglighet under uppdateringar, även i kluster med enstaka noder. När Surge Upgrades är aktiva kommer DigitalOcean att snurra upp extra arbetarnoder innan patchinstallationen. Pods flyttas till den tillfälliga & # 8220; böljningen & # 8221; noder medan klusteruppgraderingen är klar.

Högst 10 överspänningsnoder läggs till i ditt konto. Dessa faktureras med den vanliga dropphastigheten. För de flesta kluster bör kostnadspåverkan vara försumbar, eftersom de extra dropparna bara kommer att leva under hela uppdateringen.

Annons

Du kan aktivera Surge Upgrades inom inställningssidan för ditt kluster. När de väl är aktiverade kommer de att användas för alla framtida uppdateringar, både automatiserade och manuella. Alternativet Surge Upgrades visas också i bekräftelsemeddelandet när du ska påbörja en manuell uppdatering.

Slutsats

Du har fått flera alternativ för uppdatering av DigitalOcean Kubernetes-kluster. Det är vanligtvis bäst att låta korrigeringsuppdateringar appliceras automatiskt, medan mindre utgåvor kan automatiseras eller installeras manuellt med Cloud Control Panel eller Doctl.

Uppdateringar bör inte orsaka stillestånd för din användare förutsatt att du har aktiverat Surge Upgrades. DigitalOcean skapar automatiskt nya arbetarnoder för att bibehålla servicetillgängligheten medan huvudnoderna uppdateras. Om du inte använder Surge Upgrades kan du stöta på stillestånd om du använder ett kluster med en nod eller om du har tillräcklig kapacitet eftersom varje nod faller ut för att uppdateras.