Forklart: I ny policy, hva eiere kan eller ikke kan gjøre med veteranbilene sine

0
15

Vintage-biler på et møte på Mumbai's Bandra-Worli Sea Link. (Express Archive)

India vil innvarsle et nytt regime for veteranbiler snart gjennom en ny politisk inngripen.

I stedet for bare å regulere veteranbiler og tohjulinger med strenge ting og ikke å gjøre, politikken søker også å forankre eiernes frihet og lidenskap for slike kjøretøy, som representerer en svunnen tid frosset i hjul, hette og understell. Regjeringen sier at målet er å bevare og fremme arven til gamle kjøretøyer.

Hva er veteranbiler, og hvor mange er det i India?

For tiden definerer ikke Central Motor Vehicle Rules (CMVR), 1989, hva veteranbiler er. Den nye policyen vil sette inn nye klausuler for å gi en standard definisjon og hvordan slike kjøretøyer ikke kan brukes. Begrepet vil dekke ethvert kjøretøy, fire- eller tohjuling, som er mer enn 50 år gammelt fra datoen for første registrering etter første salg, inkludert kjøretøy importert til India. Dette vil være underlagt forutsetningen om at slike kjøretøy skal opprettholdes i sin opprinnelige form, og ikke skal ha blitt gjennomgått noen vesentlig overhaling som inkluderer endringer i chassis eller karosseri, og/eller motor.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Entusiaster anslår antall kulturmessige kjøretøy til rundt 5000 i hele India.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Hva tillater den nye policyen?

Den søker å pålegge at slike kjøretøyer ikke kan brukes til kommersielle formål eller brukes regelmessig. Dette betyr at du ikke kan bruke veteranbilen din til å si, pendle til jobb. Annet enn det kan eierne bruke veteranbilene sine på en hvilken som helst måte – for eksempel en utstilling eller en tur fra tid til annen.

Klassiske biler kan ikke brukes til vanlig bruk. (Express Photo: Partha Paul, File)

Hvordan ble det til?

I november 2020 ga departementet for vegtransport og motorveier ut et utkast til varsel for offentlige kommentarer og innsigelser til en foreslått veteranbil. Det forsøkte å få inn et strengt reguleringsregime, som å opprette komiteer for stats- og Union Officer-nivå offiserer for å bestemme hva som er vintage og hva som ikke er. Den foreslo også vidtrekkende begrensninger på bruken. I henhold til utkastet kan disse kjøretøyene bare brukes til demonstrasjon, teknisk forskning, påfylling og vedlikehold, utstillinger, årgangsmøter og reiser til og tilbake fra slike utstillinger/møter.

Etter drøfting med alle interessenter, spesielt kulturentusiaster og eiere, fjerner den nye politikken slike begrensninger og understreker faktisk at kjøretøyene kan brukes, men ikke regelmessig eller for kommersielle formål. Dette gjør at vintageentusiaster kan hengi seg til lidenskapen sin uten å kaste bort lovene.

Hvordan registrere deg disse kjøretøyene?

Gamle biler har allerede registreringsnummer, som vil fortsette. For nye, som importerte veteranbiler eller gamle indiske biler over 50 år som søker å gå inn i vintage-kategorien, vil et nytt nummereringssystem tre i kraft. Disse kjøretøyene vil ha en registreringsskilt som viser statskoden med to bokstaver etterfulgt av VA for vintage, deretter en to-bokstavsserie og til slutt en firesifret serie mellom 0001 til 9999 tildelt av den statlige registreringsmyndigheten.

Registreringsinformasjon vil være på Parivahan-portalen til departementet for vegtransport og motorveier. Nye veteranbiler kan registreres for Rs 20.000; Omregistrering/fornyelse koster Rs 5000.

Hver søknad om registrering må ledsages av en forsikringspolicy, passende avgift, oppføringsbrev i forbindelse med importerte veteranbiler og gammelt registreringsbevis i tilfelle et kjøretøy som allerede er registrert i India.

Registreringsbeviset vil være gyldig i 10 år, fornyes deretter. Det er tillatt å selge og kjøpe biler som er registrert som årgang; kjøper og selger må informere sine respektive statlige transportmyndigheter.

Også i Forklart | Ekteskapsrettigheter for Høyesterett

Vil den kommende politikken for utrangering av kjøretøy gjelde for disse kjøretøyene?

Nei. Vintage biler er isolert fra skrotpolitikken. Hvis et kjøretøy er mer enn 15 år gammelt, men innen 50 år, kan eieren fortsette å beholde det ved å bestå kondisjonstester hvert femte år.

Coronavirus Forklart

Klikk her for mer

Hvordan behandles veteranbiler internasjonalt?

Internasjonalt er begrepet “klassisk” brukes til å beskrive alle biler som er omtrent to tiår gamle. I Storbritannia er biler over 40 år gamle. Alle slike kjøretøy er unntatt fra å betale årlig veiavgift, avgift på kjøretøy, og er også unntatt fra den årlige britiske sikkerhetstesten.

I USA varierer reglene for å definere klassikerne i henhold til stater, men vanligvis sier Antique Automobile Club of America motoriserte kjøretøy 25 år eller eldre, som ble bygget i fabrikker og spesielt designet og produsert for transportbruk på offentlige veier og motorveier , er kvalifisert for å bli kalt “klassisk”.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Explained News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd