Expert: Nu börjar kunderna ”hämnd-shoppa”

0
56

När restriktioner lyfts och affärer öppnar bereder sig konsumenter på att ”hämnd-shoppa”, rapporterar flera utländska medier. Enligt den amerikanska branschorganisationen National Retail Federation väntas detaljhandeln i USA öka med mer än 4,44 biljoner dollar, motsvarande cirka 40 000 miljarder kronor, under 2021. Liknande trender kan ses i Asien och Europa, skriver Andrea Cortes vid ”influencer marketing-firman” MG Empower i The Drum. Enligt Andrea Cortes är den bästa vägen framåt för företag som vill locka tillbaka kunder till de fysiska butikerna att sammanföra onlineupplevelsen med den ”in real life”. En lösning kan vara influencersamarbeten. ”Partnerskap med den rätta influencern nu är nyckeln. Väl utvalda influencers kan designa och samarbeta med varumärken för att skapa hybridupplevelser för konsumenter”, skriver Andrea Cortes. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.