Baylan ser över effekter av tungt cementbesked

0
67

Ibrahim Baylan (S) håller på och ser över vad regeringen kan göra för att lindra konsekvenserna av att Cementa inte får fortsätta bryta kalksten i Slite. Det rapporterar flera medier efter att näringsministern på torsdagen träffat företrädare för industri- och byggbranschen. Men flera besked än så kunde Baylan inte ge, skriver DN. Cementas fabrik står för 75 procent av den svenska cementtillverkningen och enligt Byggföretagens analys kan beslutet i värsta fall leda till uppåt 280 000 uppsägningar och 20 miljarder i uteblivna investeringar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.