Å tilby grunnvannsløsninger i India en kompleks sak: Eksperter

0
72

& quot; I dag er det flere sektorer som er avhengige av grunnvannsressursene. Det er et større behov for integrering av forvaltning og styring av grunnvann, & quot; sa Himanshu Kulkarni, administrerende direktør, ACWADAM.

Å komme til grunnvannsløsninger i India er svært komplisert, gitt at distribusjonen er skjev og det er hull i datatilgjengeligheten på denne naturressursen.

Dette ble uttalt av eksperter under det innledende webinaret til de fire -del webinar-serien med tittelen & # 8216; Re-imagining Groundwater Governance med spesiell vekt på India & # 8217 ;, organisert av det Pune-baserte Advanced Center for Water Resources Development and Management (ACWADAM) på tirsdag.

& # 8220; I dag er det flere sektorer som er avhengige av grunnvannsressursene. Det er et større behov for integrering av forvaltning og styring av grunnvann, & # 8221; sa Himanshu Kulkarni, administrerende direktør, ACWADAM.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Nok et problem med grunnvann i landet, var fordelingen og egenkapitalen, sa Srinivasan Iyer fra Ford Foundation, hvis tilskudd har lagt til rette for dette internasjonale webinaret.

& # 8220; Utover geografi er grunnvannsfordeling sentrert rundt noen kraftstrukturer i India. Disse kan være basert på urbane eller landlige lokaliteter, samfunn, samfunnsoppsett, klasse og kjønn. Alle disse gjør det å tilby enhver grunnvannsløsning til en kompleks sak, & # 8221; sa Iyer.

Gitt India 's store størrelse med varierende topografi, bemerket eksperter hvordan en enkelt stat som en administrasjon for grunnvannsforvaltning kan være en vanskelig virksomhet og ineffektiv i bevaringen.

< p>For eksempel er Maharashtra og Karnataka dominert av hardrock-akviferer; Gujarat, Rajasthan og Madhya Pradesh har blandede akviferer; Uttar Pradesh og Haryana har alluviale akviferer, mens Himalaya-statene har alle sammen forskjellige akviferer også påvirket av tektoniske aktiviteter.

& # 8220; Det kan derfor ikke være noen eneste løsning for styring og forvaltning av grunnvann, & # 8221; la Kulkarni til, som understreket det presserende behovet for politikk som vil sikre og bidra til å opprettholde god praksis sammen med å involvere menneskers oppførsel mens de adresserer grunnvannsløsninger her.

Fra India ble uavhengig, til 1990-tallet, vokste antallet brønner i landet fra 3000 til svimlende 30 millioner, sa Marcus Moench, grunnvannsforsker, grunnlegger og styreleder for Institute for Social and Environmental Transition & # 8211; Internasjonalt.

Han sa, & # 8220; Tidlig antok folk at grunnvannet var ubegrenset. Innføring av mekanisering ble da spillveksleren, i tillegg til de mange statlige insentivene som ble tilbudt folk i India. Den største utfordringen nå er å takle den enorme avhengigheten av et så stort antall brønner. & # 8221;

Webinar-serien, som vil berøre emner som inkluderende grunnvannsforvaltning, dens forståelse gjennom tverrfaglig vitenskap og mer, vil bli avholdt hver tirsdag og avsluttes 10. august.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.