2019 og nå, Govt Ducks viktige spørsmål: kjøpte den Pegasus?

0
154

Pegasus-skandalen er et spørsmål om alvorlig bekymring for det indiske demokratiet.

Hvilken forskjell utgjør 20 måneder? Ikke mye når det gjelder å forklare regjeringens holdning til Pegasus-spionprogrammet og bruken av den.

I Lok Sabha mandag, Ashwani Vaishnaw, den nye elektronikkministeren. og informasjonsteknologi, effektivt, ekko hva forgjengeren Ravi Shankar Prasad hadde sagt 28. november 2019. Prasad svarte i Rajya Sabha uker etter at Indian Express rapporterte om WhatsApps avsløring at journalister og menneskerettighetsaktivister var mål for overvåking av operatører som bruker Pegasus.

Både Prasad den gang og Vaishnaw nå < sterk> dyttet nøkkelspørsmålet som ble reist av medlem etter medlem fra Opposisjonen: fikk regjeringen eller dens etater Pegasus, og hvis ja, hva var betingelsene for bruken av den? Begge siterte i stedet deler av loven for å gjenta påstanden om at all elektronisk avlytting følger rettferdig prosess.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Gitt de høyprofilerte navnene som ble utgitt i dag og regjeringens direkte avskjedigelse av de spørsmål som ble reist, er kamplinjene tydelig trukket. Debatten i 2019 er derfor en forhåndsskygge av hva som kan vente.

Å heve problemet i Rajya Sabha gjennom en kallende bevegelse da Kongressens Digvijaya Singh hadde sagt at det bare kan være tre muligheter i WhatsApp-hacket – enten regjeringen som lovlig engasjerte seg i spionasje, eller tillot det å bli gjort ulovlig, eller det ble gjort ulovlig uten regjeringens kunnskap.

Opposisjonens avståelse: Hadde noen av myndighetene kjøpt Pegasus-programvaren ulovlig og brukt den? Og hvis ikke regjeringen hadde gjort det, og det ble utført av den israelske NSO-gruppen, hvorfor hadde den ikke tatt saken på alvor? dem?

Prasad fortalte i likhet med Vaishnaw i dag til huset at seksjon 69 i IT-loven og seksjon 5 i telegrafloven inneholder bestemmelser for lovlig avlytting av elektronisk kommunikasjon med sikte på nasjonal sikkerhet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Men kongressmedlemmer Digvijaya Singh, Anand Sharma og Jairam Ramesh hadde reist spisse spørsmål.

“Har den indiske regjeringen forhandlet frem noen avtale eller gjennomført en avtale med et israelsk selskap, NSO, som har utviklet spionprogrammet Pegasus?” Singh hadde spurt.

“Spørsmålet mitt til statsråden er veldig klart. Foruten de autoriserte, hva du har forklart, har myndighetene gjort uautorisert bruk av denne spionprogrammet? ” Sharma hadde spurt.

“Om Pegasus ble kjøpt eller ikke,” hadde Ramesh spurt.

Trinimool-kongressens Nadimul Haque hadde spurt: “Har regjeringen iverksatt en etterforskning for å finne ut hvem som kunne ha kjøpt en spyware som bare var ment for myndighetsorganer å spionere på indiske borgere? & # 8230 ;. Tillot regjeringen på noen måte avlytting, overvåking eller dekryptering av data ved bruk av Pegasus-spionprogramvare? ”

CPMs daværende Rajya Sabha MP KK Ragesh hadde spurt:“ Eieren av Pegasus-programvaren, NSO, hadde sagt at de bare solgte spionprogrammet til myndigheter eller offentlige etater. Så, hvordan kom det til India? Hvilket regjeringsbyrå brakte Pegasus-programvare til India? Ble det brakt av regjeringen direkte eller gjennom et hvilket som helst annet byrå? ”

Les også | Byd til ondartet India, aap chronology samajhiye, sier Amit Shah

Prasad hadde svart: ”Jeg vil si at vi allerede har sagt veldig tydelig at enhver overtredelse av den etablerte prosedyren kan handles i loven. Tiltak vil bli tatt. Hvis noen har et problem, la dem arkivere FIR, la dem inngi en formell klage. Og … så vidt jeg vet … ingen ‘uautorisert instruksjon’ har blitt gjort. Det er alt. ”

Men Prasad informerte huset om at Indian Computer Emergency Team (CERT-In) hadde gitt en melding til NSO Group om detaljer om skadelig programvare og dens innvirkning på indiske brukere. Vaishnaw siterte derimot NSO for å ha sagt at “listen over land som vises med Pegasus er feil, og at mange nevnte land ikke engang er våre kunder.”

Prasad hadde da uttalt at det var “for mye tilfeldighet” at navnene som hadde kommet ut i det fri, har et kronisk “hat” mot Narendra Modi. Vaishnaw hevdet mandag at rapportene er et forsøk på å “ondartet” indisk demokrati.

“Vårt syn er veldig klart. Den som har en klage, han kan inngi sak, få erstatning på Rs 5 lakh, og sende (tiltalte) til fengsel. Fagforeningsregjeringen vil samarbeide fullt ut i den henvendelsen. Men regjeringen bør ikke være involvert i noen fiskeundersøkelser, ettersom det er et spørsmål om indisk folks respekt, “hadde Prasad sagt.

Han sa at hans kolleger, til og med fra BJP, “snakk til meg på Telegram, Signal eller WhatsApp,” en indikasjon på det nåværende økosystemet, og RJDs Manoj Kumar Jha markerte det han kalte “en ny kjærlighet til israelsk overvåkingsmodus og israelsk modus for styring. ”

“Jeg har ingen innvendinger. Du har valgt det. Men du vet, hvis det normaliseres i vår sammenheng, i vårt offentlige liv, er det ingen permanent fast stilling der, ”sa han.

Det er viktig at BJPs Bhupender Yadav, nå minister for miljø, skog og amp; Klimaendringer og arbeidskraft & amp; Sysselsetting, hadde også brakettert de 21 hvis telefonene angivelig ble brutt som ideologisk justert og hadde bedt statsråden om å avklare om det var et orkestrert tomt eller et reelt spørsmål om personvern.

< sterk> 📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd