16. desember gangrape: Til siste øyeblikk fortsatte straffedømte å håpe på mirakel i retten

0
72

Deres siste medisinske kontroll ble utført klokka 23 torsdag, og en psykiater var også til stede for å gi råd, sa GD Sandeep Goel i Delhi. (Ekspressfoto/Praveen Khanna)

Med siste øyeblikks høringer ved Delhi High Court og Supreme Court pågår til klokken 3.30 på fredag, gikk de fire domfelte i gangrape-drapsaken 16. desember 2012 opp og ned i deres respektive celler inne i Tihar fengselsnr. 3. De hadde bare ett spørsmål i tankene: Hvorvidt noe ord hadde blitt mottatt fra retten.

Et team på 15 vakter holdt øye med dem og svarte på spørsmålene til tidlig morgen, litt før fire straffedømte ble ført til galgen. Klokka 5.30 ble Vinay Sharma, Mukesh Singh, Pawan Gupta og Akshay Singh Thakur hengt samtidig i fengsel nr. 3 kompleks .

“De var håpefulle henrettelsen ville bli stoppet, og fortsatte å spørre om noen pålegg hadde kommet fra retten,” sa en fengselsoffisier.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < img src = "https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" /> Et team på 15 vakter holdt hver et øye med dem og svarte på spørsmålene til tidlig morgen. (Ekspressfoto/Praveen Khanna)

Klokken 04.45 leste distriktsdommer (West) opp dødsordren til de fire mennene i fengsel nr. 3, hvoretter de ble eskortert til galgen. Mukesh og Vinay ble holdt i celle nr. 8, Pawan i celle nr. 1, og Akshay i celle nr. 7, sa en kilde.

Les også | 16. desember gangrape-sak: 36 år gammel talsmann støttet familie i kamp

“De hadde sitt siste måltid på torsdag – dal, roti, sabzi og ris. De ba ikke om et spesielt måltid. De spiste alle sammen lunsj, men Akshay og Pawan spiste ikke middag. Akshay hadde litt te. Klokken 2 ba Mukesh, Akshay og Vinay om ladoos og nudler, som fengselsmyndighetene ga & # 8230; De badet ikke eller ba, ”sa en fengselsoffisier.

Fengselsansvarlige sa at Pawan bet i hånden i et mulig forsøk i siste øyeblikk på å unnslippe galgen. Etter dette økte myndighetene sikkerheten hans.

Sikkerhet utenfor Tihar fengsel på fredag. (Ekspressfoto/Praveen Khanna)

Deres siste medisinske kontroll ble utført klokka 23 torsdag, og en psykiater var også til stede for å gi råd, sa GD Sandeep Goel i Delhi fengsler.Om morgenen nektet domfelte Vinay og Pawan å bruke et nytt sett med klær som fengselsmyndighetene ga dem. Da det var på tide å ta dem til galgen, «Vinay lå på bakken, nektet å gå, gråt og ba om unnskyldning. Også de andre mennene gråt og ba om unnskyldning mens de ble ført til galgen, “sa en fengselsbetjent.

Hangman Pawan Jallad, som var blitt kalt fra UPs Meerut, fikk betalt 15 000 Rs per henging. Også til stede i fengsel nr. 3 var DM, fengselsinspektør, to assisterende fengselsinspektører, en oppsynsmann, en medisinsk offiser og Delhi Prisons DG.

Om morgenen nektet domfelte Vinay og Pawan å bruke et nytt sett med klær som fengselsmyndighetene ga dem. (Ekspressfoto/Praveen Khanna)

En senior fengselsbetjent sa at mennene ble spurt hvem de ville nominere til å ta pengene de hadde tjent i fengsel og deres eiendeler.

Delhi News

  • & # 8216; Vaksine for gravide kvinner vil gi en viss beskyttelse til foster og nyfødte mot Covid-19 & # 8217;
  • Gurugram: Falske call center som lurer utlendinger ved å stille som Social Security Administration busted
  • Delhi Metro Pink Line: Sikkerhetskontroll av Mayur Vihar-Trilokpuri-seksjonen på fredag ​​

Klikk her for mer

“De ble spurt om de ønsket å inngi testamente, men ingen gjorde det. Mukeshs siste ønske var at organene hans ble donert. Det er ikke et anrop som fengselsmyndigheter kan ta, da familien må bestemme det. Vinay, som pleide å male inne i fengselet, laget en skisse av Hanuman og sa at den skulle gis til moren. Det var også en annen ufullstendig skisse som han overleverte til fengselinspektøren. Han ønsket at Hanuman Chalisa og andre eiendeler skulle overleveres til moren sin. Alle fire hadde Rs 2000-Rs 3000 på kontoene sine, og det går også til familiene deres, det samme gjør klærne og sengetøyene, ”sa en fengselskilde. Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Delhi News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd