Warby Parkers Vision-app kan låta dig hoppa över optiker

0
58
Warby Parker

< p> Ingen älskar att gå till optiker och Warby Parkers nya vision-app kan spara dig från att behöva göra rutinbesök bara för att uppdatera ditt grundläggande recept. Det tar bara några ögonblick att använda, och du kommer att ta testet med dina nuvarande glasögon eller kontaktlinser.

Warby Parkers nya app, Virtual Vision Test, är egentligen bara en uppdaterad version av sin receptkontrollapp. För att använda den är allt du behöver göra att ställa upp telefonen och sedan gå 10 meter bort. Därifrån tar appen dig igenom & # 8220; kan du läsa detta & # 8221; testar du redan är bekant med.

Virtual Vision Test är för närvarande endast tillgängligt för iOS, eftersom det behöver operativsystemets Vision Framework för att korrekt mäta ditt avstånd från telefonen. Warby Parker är öppen för att göra en vision för Android i framtiden men kommer att behöva en Vision Framework-motsvarighet för att kunna arbeta.

När du har slutfört testet måste du fortfarande vänta en lite för att få resultaten, eftersom en licensierad optiker fortfarande behöver granska dem för att bekräfta. Om du kämpar för att utföra testet, förvänta dig att Warby Parker uppmanar dig att hoppa över sin app och gå in i en ögonläkare för ett formellt test. För dem som slutför appens test, förväntar dig dock resultat inom cirka två dagar, och därifrån behöver du bara lägga över $ 15 för att förnya ditt recept.

Sådant en app är vettig, med tanke på att Warby Parker också säljer glasögon, solglasögon och kontakter. Du behöver inte köpa deras produkter om du väljer att använda appen, men det kan vara till nytta om du inte bor nära en optiker eller fortfarande inte vill besöka butiker personligen om du behöver inte.

via Engadget