Taakbeheer starten in Windows 11

0
68

In Windows 11 is Taakbeheer niet langer slechts een muisklik verwijderd op de taakbalk. Of je nu problemen oplost of gewoon je systeembronnen in de gaten houdt, hier zijn zes verschillende manieren om het te starten.

Druk op Ctrl+Shift +Escape

De beproefde sneltoets voor Taakbeheer is nog steeds werkt in Windows 11. Druk gewoon op Ctrl+Shift+Escape op uw toetsenbord en Taakbeheer zal verschijnen.

GERELATEERD: Zeven manieren om Windows Taakbeheer te openen

Klik met de rechtermuisknop op de startknop< /h2>

Als u liever niet het toetsenbord gebruikt om Taakbeheer te starten, kunt u met de rechtermuisknop op de Start-knop op uw taakbalk klikken. In het menu dat verschijnt (vaak het “hoofdgebruikersmenu“ genoemd), selecteer je “Taakbeheer,” en Taakbeheer wordt gestart.

Zoeken in Start

U kunt ook het menu Start openen en zoeken naar “taakbeheer.” Het eerste resultaat zou de Task Manager-app moeten zijn. Klik op het pictogram om het hulpprogramma te starten.

Gebruik de opdrachtprompt

U kunt Taakbeheer ook uitvoeren via de opdrachtprompt. Wanneer het opdrachtpromptvenster wordt geopend, typt u taskmgr (voor taskmgr.exe, de bestandsnaam van het daadwerkelijke programma) op een lege regel en drukt u op Enter. Taakbeheer wordt onmiddellijk uitgevoerd.

GERELATEERD: 10 manieren om de opdrachtprompt in Windows 10 te openen

Gebruik het venster Uitvoeren

Net als bij de opdrachtprompt, kunt u Taakbeheer ook uitvoeren vanuit het Windows Uitvoeren-vak. Druk op Windows+R om het venster Uitvoeren te openen, typ taskmgr en klik vervolgens op “OK” of druk op Enter. Taakbeheer wordt gestart.

Druk op Ctrl+Alt+Delete

En tot slot, als al deze opties niet voor u werkt, kunt u ook naar Taakbeheer gaan vanuit het scherm Ctrl+Alt+Delete. Nadat je op Ctrl+Alt+Delete op je toetsenbord hebt gedrukt, zie je een zwart scherm met een paar opties in het midden. Klik op “Taakbeheer,” en Taakbeheer wordt geopend. Veel succes!

GERELATEERD: Windows 11: wat is er nieuw in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft

LEES VOLGENDE

    < li>› Boodschappen bestellen met Amazon Alexa
  • › Filters en maskers gebruiken in Google Meet
  • › Hoe u end-to-end-codering op Ring-deurbellen en -camera's kunt inschakelen
  • › De 10 beste familiefilms op Netflix
  • › PSA: de Play Store heeft een verborgen offline spel op Android