Pegasus-rad: Amazon stenger infrastruktur og kontoer knyttet til NSO

0
20

(Reuters/Representative Image)

Infrastrukturen og kontoene knyttet til NSO Group, det israelske overvåkingsfirmaet som selger spyware Pegasus, er stengt av Amazon Web Services (AWS), rapporterte Vice siterer Amazon som sagt i en uttalelse.

Flyttingen kommer en dag etter at et globalt samarbeidende undersøkelsesprosjekt avslørte at Pegasus-spionprogrammer målrettet folk i flere land, inkludert over 300 mobiltelefonnumre i India.

< p>& # 8220; Da vi fikk vite om denne aktiviteten, handlet vi raskt for å stenge den relevante infrastrukturen og kontoene, & # 8221; en talsmann for AWS sa til hovedkortet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Målene i India inkluderer to tjenestegjørende ministre i Narendra Modi-regjeringen, tre opposisjonsledere, en konstitusjonell myndighet, flere journalister og forretningspersoner.

The Wire, en digital nyhetsplattform, som er en del av samarbeidet, rapporterte søndag at den lekkede globale databasen med 50 000 telefonnumre først ble åpnet av franske non-profit Forbidden Stories og Amnesty International, og deretter ble delt med 16 mediepartnere: The Guardian , Washington Post, Le Monde, Suddeutsche Zeitung og 11 andre arabiske og europeiske organisasjoner.

Rapporten hadde uttalt at malware fra Pegasus sendte informasjon fra den infiserte telefonen til en tjeneste foran Amazon CloudFront, ”Vice uttalte i sin rapport.

CloudFront er et innholdsleveringsnettverk av Amazon. Den “leverer data, videoer, applikasjoner og API-er sikkert til kunder over hele verden med lav latenstid, høye overføringshastigheter, alt i et utviklervennlig miljø,” opplyser det offisielle nettstedet.

I mellomtiden, Union innenriksminister Amit Shah slo på mandag mot opposisjonskongressen og internasjonale organisasjoner for å antyde at regjeringen var involvert i overvåking av telefoner fra politikere, journalister og andre og sa slike & # 8220; hindringer & # 8221; og & # 8220; forstyrrelser & # 8221; vil ikke kunne spore Indias utviklingsbane med deres konspirasjoner.

& # 8220; Dette er en rapport fra forstyrrerne for hindringene. Forstyrrelser er globale organisasjoner som ikke liker at India skal utvikle seg. Hindrere er politiske aktører i India som ikke vil at India skal komme videre. Folk i India er veldig flinke til å forstå denne kronologien og forbindelsen, & # 8221; Sa Shah.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.