Pegasus-rad: Amazon stänger av infrastruktur och konton kopplade till NSO

0
61

(Reuters/Representativ bild)

Infrastrukturen och kontona kopplade till NSO Group, det israeliska övervakningsföretaget som säljer spionprogramvaran Pegasus, har stängts av Amazon Web Services (AWS), rapporterade Vice citerar Amazon i ett uttalande.

Flytten kommer en dag efter att ett globalt samarbetsprojekt avslöjade att Pegasus spionprogram riktade sig till människor i flera länder, inklusive över 300 mobiltelefonnummer i Indien.

< p>& # 8220; När vi fick reda på den här aktiviteten agerade vi snabbt för att stänga av relevant infrastruktur och konton, & # 8221; en AWS-talesman sa till moderkortet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Målen i Indien inkluderar två tjänande ministrar i Narendra Modi-regeringen, tre oppositionsledare, en konstitutionell myndighet, flera journalister och affärspersoner.

The Wire, en digital nyhetsplattform, som ingår i samarbetet, rapporterade på söndag att den läckta globala databasen med 50 000 telefonnummer först öppnades av franska ideella förbjudna berättelser och Amnesty International och delades sedan med 16 mediepartner: The Guardian . ”Vice uttalade i sin rapport.

CloudFront är ett innehållsleveransnätverk från Amazon. Den “levererar säkert data, videor, applikationer och API: er till kunder över hela världen med låg latens, höga överföringshastigheter, allt inom en utvecklarvänlig miljö”, säger den officiella webbplatsen.

Under tiden har unionens inrikesminister Amit Shah slog ut på oppositionskongressen och internationella organisationer för att föreslå att regeringen var inblandad i övervakning av telefoner från politiker, journalister och andra och sade sådana “hindrar”. och & # 8220; störningar & # 8221; kommer inte att kunna spåra Indiens utvecklingsbana med deras konspirationer.

& # 8220; Detta är en rapport från störarna för hindren. Disrupters är globala organisationer som inte gillar Indien att göra framsteg. Hindrare är politiska aktörer i Indien som inte vill att Indien ska utvecklas. Människor i Indien är mycket bra på att förstå den här kronologin och sambandet, & # 8221; Sa Shah.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.