Liberale i israelsk regjering for å diskutere NSO-spionprogramvare med forsvarsminister

0
65

Helseminister Nitzan Horowitz, leder for Meretz-partiet og et medlem av statsminister Naftali Bennett's beslutningstaker sikkerhetskabinett, sa til journalister at han ville møte forsvarsminister Benny Gantz torsdag til diskutere eksporten fra NSO Group. (AP/File Photo)

Et liberalt parti i Israels regjeringskoalisjon sa mandag at de vil spørre forsvarsdepartementet om eksport av israelsk spionvare som medierapporter har knyttet til hacking av telefoner til journalister, tjenestemenn og rettighetsaktivister over hele verden. .

Helseminister Nitzan Horowitz, leder for Meretz-partiet og et medlem av statsminister Naftali Bennetts sikkerhetskabinett for beslutningstaking, sa til journalister at han ville møte forsvarsminister Benny Gantz torsdag for å diskutere eksport av NSO Group.

Forsvarsdepartementet, som lisensierer eksporten, kommenterte ikke umiddelbart.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

En etterforskning av 17 medieorganisasjoner publisert på søndag sa at NSOs spyware ble brukt i forsøkte og vellykkede hacks på 37 smarttelefoner som tilhører journalister, myndighetspersoner og rettighetsaktivister. Reuters var ikke i stand til å verifisere beskyldningene uavhengig.

Les også | Prosjekt Pegasus: Rahul Gandhi, Mamatas nevø, 2 unionsministre, dissident ex-EC Lavasa i å snuse mållisten

NSO har benektet det de kalte & # 8220; de falske påstandene & # 8221; hevet av medieorganisasjonene og sa at den kun selger teknologi til politimyndigheter og etterretningsbyråer fra kontrollerte regjeringer for å bekjempe terrorisme og kriminalitet.

Under et fjernsynsmøte fra Meretz på tv ba lovgiver Mossi Raz partiet om å kreve at Israel stanse NSO-eksporten, som han sammenlignet med & # 8220; eksportere våpen, som er forbudt for ikke-demokratiske land & # 8221 ;.

Men en annen Meretz-lovgiver, tidligere israelsk militær nestleder Yair Golan, var mer omtenksom og sa at rapporteringen om NSO ser seriøs ut, med en kommersiell motivasjon & # 8221; og legger til: & # 8220; Det er ikke bare NSO som gjør slike ting. & # 8221;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.