Irländsk gymnast hoppar på kartonsängar i Athletes Village för att bryta 'anti-sex' myten

0
101

OS-ringarna står utanför Narita International Airport den 10 juli 2021 i Narita, nära Tokyo. (AP)

Den irländska gymnasten Rhys McClenaghan har avskaffat tanken att de kartongsängar för idrottare i Tokyo Olympic Village inte var tillräckligt starka för att motstå kraftig aktivitet och därför var & # 8220; anti-sex & # 8221; & # 8211; genom att spela in sig själv hoppa upp och ner på den i sitt rum.

Arrangörerna sa att idrottare som tävlade i spelen skulle sova på sängramar gjorda av återvinningsbar kartong och madrasser av polyetenmaterial som skulle återanvändas för att göra plast produkter efter spelen.

Tillverkaren Airweave sa att sängarna kunde bära cirka 200 kilo, men vissa media rapporter hävdade att de var gjorda av kartong för att kollapsa under vikten av mer än en person för att främja social distansering i Covid-19-pandemin./p>

Den amerikanska distanslöparen Paul Chelimo skrev på Twitter på lördag att beslutet att ha pappsängar syftade till att undvika intimitet bland idrottare. & # 8221;

McClenaghan tog till Twitter för att avfärda idén.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

& # 8220; Sängarna är avsedda att vara & # 8216; anti-sex & # 8217; & # 8230; De är gjorda av kartong, ja, och tydligen är de avsedda att bryta vid alla plötsliga rörelser & # 8230; Det är falskt! Falska nyheter, & # 8221; sa han medan han hoppade på sin säng i ett videoklipp.

Det officiella Twitter-kontot i OS tackade McClenaghan i en tweet på måndagen för att han hade klarat frågan och tillade: & # 8220; De hållbara kartongsängarna är robusta. & # 8221;

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer < p>Arrangörerna planerar att ge bort cirka 150 000 kondomer vid spelen, men ber idrottare att ta dem hem snarare än att använda dem i byn där sociala distanseringsregler och koronavirusåtgärder är högsta prioritet. läs mer

OS-tjänstemän på söndagen rapporterade det första COVID-19-fallet bland tävlande i byn där de flesta av de 11 000 idrottare förväntas stanna under den 23 juli-augusti. 8 spel.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste OS-nyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.