Hej framtida människor! NASA lanserar ett Time Capsule-rymdfarkost i oktober

0
142
NASA

Oddsen är att du antagligen skapade en enkel tidskapsel någon gång under skolan och gillade att titta igenom den när du öppnade den senare. Nu installerar NASA en tidskapsel på sin Lucy-rymdfarkost avsedd för framtida människor, som kommer att lanseras i oktober.

Lucy är inte första gången rymdfarkoster i kapselform skickar ut i rymden. Men medan Pioneer- och Voyager-sonderna var utformade för vad som helst eller vem som helst som lurar i det interstellära rummet, kommer Lucy att stanna kvar i vårt solsystem och (förhoppningsvis) återhämtas av framtida människor.

NASA arbetade med en mängd olika individer för att kurera innehållet i kapseln, vilket har formen av en plack. Den innehåller ord från nobelpristagare, poetpristagare och musiker tillsammans med en skildring av vårt solsystems konfiguration från och med den 16 oktober 2021, det datum Lucy är planerat att starta den.

Lucy Plaque, mer detaljerad i videon nedan, innehåller några fantastiska citat från framstående människor som Carl Sagan, Martin Luther King Jr., Albert Einstein, Kazuo Ishiguro, Juan Felipe Herrera, Charles Simic, Billy Collins, Rita Dove, Amanda Gorman , Orhan Pamuk, Joy Harjo, Brian May (från bandet Queen) och alla fyra Beatles. Varje citat berör ämnen som är centrala för den mänskliga upplevelsen som kärlek, hopp, kulturellt minne, himlen och evigheten.

Rymdfarkosten Lucy kommer att förbli i en stabil bana som reser mellan jorden och de trojanska asteroiderna nära Jupiter i hundratusentals år, om inte miljoner.

Citatet av Charles Simic, den serbiska amerikanska poeten och Pulitzerprisvinnaren, lyder: “Jag skriver till dig från en värld som du har svårt att föreställa dig, till en värld jag kan & # 8217; t bild oavsett hur hårt jag försöker. Har du fortfarande fåglar som väcker dig på morgonen med sin sång och älskare som tittar på stjärnorna och försöker läsa i dem deras kärleks öde? Om du gör det kommer vi att känna igen varandra. & # 8221;

Amerikansk författare och vetenskapsjournalist Dava Sobel skrev också, & # 8220; Vi, de nyfikna människorna på jorden, skickade denna robot rymdfarkost att utforska de orörda små kropparna som kretsar nära den största planeten i vårt solsystem. Vi försökte spåra vårt eget ursprung så långt tillbaka som bevis tillät. Även när vi tittade på det forntida förflutna, tänkte vi framåt till den dag du kanske återhämtar denna relikvie av vår vetenskap. & # 8221; Förhoppningsvis kommer framtida astronom-arkeologer att återhämta kapseln, dela denna tonåriga bit av vår historia med sin civilisation och minnas oss gärna.

via Gizmodo