USA anklager Iran for å forsøke å avvise skylden for kjernefysiske samtaler som er blindvei

0
53

Iran, som holder en håndfull iransk-amerikanere, er blitt beskyldt av rettighetsaktivister for å arrestere dobbelt statsborgere for å prøve å hente ut en konsesjon fra andre land. (Reuters)

USA anklaget lørdag Teheran for et & # 8220; opprørende & # 8221; forsøk på å avvise skylden for uføret i Iran kjernefysiske samtaler og nektet for at det var nådd enighet om en fangeveksling.Irans viktigste atomforhandler, Abbas Araqchi, sa tidligere på Twitter at neste forhandlingsrunde i Wien må vente til den nye iranske administrasjonen tiltrer i august, men insisterte på at en fangeutveksling kunne finne sted raskt hvis USA og Storbritannia ville slutte å knytte det til atomspørsmålet.

Indirekte USA-iranske samtaler om å gjenopplive 2015-avtalen har vært på vent siden forrige runde ble avsluttet 20. juni, og Araqchis kommentarer bekreftet at Teheran kommer ikke tilbake til bordet før valgt president Ebrahim Raisi tar over. & # 8221; Vi er i en overgangsperiode ettersom en demokratisk overføring av makt er i gang i hovedstaden vår. Wien-samtaler må altså åpenbart avvente vår nye administrasjon, ”twitret han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Ned Price, sa: & # 8220; Disse kommentarene er en opprørende innsats for å avvise skylden for den nåværende blindveien. & # 8221;

& # 8220; Vi er klare til å returnere til Wien for å fullføre arbeide for en gjensidig retur til JCPOA når Iran har tatt de nødvendige avgjørelsene, ”sa Price og refererte til diplomatisk innsats for å få begge land tilbake til den felles omfattende handlingsplanen.

Det er atomavtalen som tidligere president Donald Trump forlot, og hans etterfølger, president Joe Biden, prøver å gjenopplive.

Araqchi oppfordret også USA og Storbritannia til å slutte å knytte enhver utveksling av fanger til atomavtalen. & # 8220; Ti fanger på alle sider kan løslates i morgen hvis USA og Storbritannia oppfyller sin del av en avtale, & # 8221; sa han.

Som svar sa Price: “Når det gjelder kommentarene til amerikanerne som Iran urettferdig har holdt mot sin vilje, ser vi bare nok en grusom innsats for å heve familiens håp … Det er ingen avtalt avtale ennå. & # 8221;

“Vi hadde vært engasjert i indirekte samtaler om internerte i forbindelse med Wien-prosessen, og forsinkelsen i å starte prosessen på nytt hjelper ikke,” la Price til. “Selv om det ville være mer effektivt å gjøre fremskritt hvis vi møttes i Wien, er vi også forberedt på å fortsette med samtaler om internerte i denne perioden.”

Iran, som holder en håndfull iransk-amerikanere, er blitt beskyldt av rettighetsaktivister for å arrestere dobbelt statsborgere for å prøve å hente ut en konsesjon fra andre land. Iran har avvist siktelsen.

Iran sa tidligere denne uken at de holdt forhandlinger om å sikre løslatelse av iranske fanger i amerikanske fengsler og andre land på grunn av brudd på amerikanske sanksjoner.

I Mai nektet Washington en rapport fra iransk statlig TV om at landene hadde nådd en fange-bytteavtale i bytte mot frigjøring av 7 milliarder dollar i frosne iranske oljefond under amerikanske sanksjoner i andre land.

Pausen i kjernefysiske samtaler, som amerikanske og europeiske tjenestemenn tilskriver hardt valg fra Raisi, har reist spørsmål om neste trinn hvis samtalene treffer en blindvei.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.