Sena, NCP i en annan verbal sammandrabbning: ”Shiv Sena bestämde CM-post, kommer att fortsätta att göra det i 25 år”

0
61

Shivajirao Adhalrao-Patil.

EN DAG efter att Shiros parlamentsledamot Amol Kolhe sa att Uddhav Thackeray hade blivit chefsminister med välsignelserna från NCP-chef Sharad Pawar, fick NCP- och Shiv Sena-ledare återigen ett ordkrig. Sena motsatte sig kraftigt Kolhes uttalande på söndag med den tidigare parlamentsledamoten Shivajirao Adhalrao-Patil och sade: “Shiv Sena bestämde vem som skulle vara chefsminister i Maharashtra och kommer att fortsätta att göra det under de kommande 25 åren. & # 8221;

Kolhe gjorde uttalandet på lördag under den officiella invigningsfunktionen för Khed och Narayangaon bypass, som inofficiellt invigdes av Adhalrao-Patil på fredag, vilket delvis också bidragit till den muntliga duellen.

När Kolhe kontaktades sa han att han hade full respekt för chefsministern och delade en bra rapport med honom. & # 8220; Jag missförstås & # 8230; Jag hade sagt att jag har full respekt för Chief Minister Uddhav Thackeray. Om någon tvivlar, bör de verifiera det från mina tal i Lok Sabha. Tyvärr kritiserar Sena mig och mitt parti i högsta ministerns namn. Jag hade sagt att om de gör detta gömmer sig bakom CM, så bör de komma ihåg att Uddhav Thackeray är CM på grund av välsignelserna från vår partichef (NCP-chef Sharad Pawar). Påståendet gjordes i detta sammanhang, & # 8221; tillade han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kolhe sa också, & # 8220; Jag har konsekvent tagit upp frågor relaterade till Maharashtra och de som tas upp och förföljs av MVA-regeringen i parlamentet. CM har också uppskattat mina tal. & # 8221;

Läs | ”Shiv Sena beslutade om Maharashtra CM, kommer att fortsätta att göra det i 25 år”: Ordkrig utbrott mellan Sena och NCP-ledare

Adhalrao-Patil sade emellertid att Kolhe nu spårade på sitt uttalande eftersom Pawar hade dragit upp honom. & # 8220; Enligt min information hade våra ledare som Sanjay Raut tagit upp frågan med NCP-chefen, som har gjort det klart att han inte godkände sådana uttalanden angående chefsministern. Och det är därför han (Kolhe) nu har klättrat ner, & # 8221; sa Senaledaren.

På fredag, efter att ett inbjudningskort för invigningen av förbikopplingen gick viralt, invände Adhalrao-Patil snabbt det eftersom det inte hade bilder eller namnet på statsministern. & # 8220; Jag hade tagit initiativet till byggandet av förbikopplingen. Det var först efter mitt tal i Lok Sabha, unionens minister Nitin Gadkari hade meddelat bypassplanen. Anbud flödades under min tid, avsiktsförklaring gavs och till och med arbetsorder gavs under min tid. Ändå har Sena inte fått någon kredit, & # 8221; sade Adhalrao-Patil.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Kolhe gick med på att Adhalrao-Patil initierade bypass-projektet. & # 8220; Det är sant att han (Adhalrao-Patil) initierade projektet men jag jagade det och fick det slutfört. Jag skulle bjuda in honom till funktionen. Men innan jag kunde invigde han det på egen hand, & # 8221; Sa Kolhe.

Kolhe sa också att Sena ofta kritiserade honom och försökte sätta hinder i utvecklingsarbeten som planerades av honom. & # 8220; Jag har hållit tyst de senaste två åren. Eftersom det upprepade gånger inträffade behövde jag lyfta fram det. CM har gett anvisningar till Sena för att starta Shiv Sampark Abhiyan för att ta regeringsinitiativ till människor. Sena kritiserar emellertid mig och mitt parti istället för att arbeta tillsammans och stärka MVA, & # 8221; tillade han.

Adhalrao-Patil sa att han aldrig hade kritiserat den sittande parlamentsledamoten. & # 8220; Jag har inte kritiserat den sittande parlamentsledamoten. Andra ledare måste ha, & # 8221; tillade han.

På frågan varför ledare från båda partierna diskuterade och muntliga sammandrabbningar sade Adhalrao-Patil, & # 8220; Jag gör inte det. Men ja, om mitt parti skadas, kommer jag att agera och reagera. & # 8221;

Kolhe sa, & # 8220; Adhalrao är seniorledare och jag förväntar mig att han ska vägleda mig. Jag letar alltid efter vägledning från honom. & # 8221; En ledande Shiv Sena-ledare sa, & # 8220; Förra månaden var Sena och NCP i strid över ett panchayat samiti-val. Detta är verkligen dålig publicitet för MVA-regeringen. Adhalrao och Kolhe är intelligenta ledare, de bör lappa upp och arbeta i MVA-regeringens intresse. & # 8221;

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd