Hoe Facebook-berichten te archiveren (zonder ze te verwijderen)

0
68
Alexey Boldin/Shutterstock.com< /figure>

Bent u bang dat uw eerdere berichten u zullen blijven achtervolgen? Gelukkig voor jou heeft Facebook een tool waarmee je je oude Facebook-berichten in bulk kunt archiveren, zodat ze voor iedereen behalve jezelf verborgen zijn. Zo werkt het.

In plaats van alleen bepaalde mensen te beperken, verkleint de archieffunctie op Facebook het publiek dat de post kan zien, tot alleen jou. Zelfs als iemand anders de directe URL heeft naar een bericht dat je hebt geplaatst, is de inhoud ontoegankelijk. Handig is dat de instructies om dit te doen vrijwel identiek zijn, of u nu Facebook op internet of via een mobiele app gebruikt.

Opmerking: u kunt archiveer alleen je eigen berichten op Facebook.

GERELATEERD: Hoe je iemand op Facebook kunt beperken

Posts van iedereen verbergen met archief

Als je een individuele post wilt verbergen, moet je deze eerst in je profiel vinden. Klik of tik op het weglatingsteken “…” in de rechterbovenhoek van de brievenbus en kies vervolgens “Verplaats naar archief” in het vervolgkeuzemenu. Het bericht verdwijnt en je ziet een melding dat het naar je archief is verplaatst, met een link die je kunt volgen als je wilt.

Je kunt dit ook voor meerdere berichten tegelijk doen, waardoor het gemakkelijk wordt om een ​​achterstand te beheren van berichten waarvan je niet meer wilt dat vrienden ze zien. U kunt dit doen via de tool Berichten beheren in uw activiteitenlogboek.

Advertentie

Om toegang te krijgen tot de webversie van Facebook, klikt u op de naar beneden gerichte pijl in de rechterbovenhoek van een pagina en kiest u Instellingen & Privacybeleid > Activiteiten logboek. Klik op “Jouw berichten” in het linkermenu om een ​​lijst met berichten te zien. U kunt de selectievakjes naast berichten gebruiken om er zoveel te selecteren als u wilt en vervolgens op “Archiveren” om ze naar het archief te sturen.

Dit werkt vrijwel identiek op de mobiele apps van Facebook. Om naar het activiteitenlogboek te gaan, moet je echter op de “Meer” tabblad (het ziet eruit als drie horizontale lijnen), tik vervolgens op Instellingen & Privacybeleid > Instellingen en kies “Activiteitenlogboek” onder de “Uw Facebook-informatie” sectie. U kunt nu op “Beheer uw berichten” om bulksgewijs te archiveren of te verwijderen.

GERELATEERD: Hoe u kunt zien welke gegevens Facebook over u heeft

Gearchiveerde berichten herstellen

Hoewel berichten worden gearchiveerd, zijn ze alleen voor jou zichtbaar. Je kunt elk van deze berichten weer zichtbaar maken door naar je archief te gaan, toegankelijk via het activiteitenlogboek.

Om daar te komen op de webversie van Facebook, klikt u op de naar beneden gerichte pijl in de rechterbovenhoek van uw feed en kiest u Instellingen & Privacybeleid > Activiteiten logboek. Vanaf hier kunt u klikken op “Archief” in het linkermenu om je berichten te zien. Gebruik het selectievakje om ze te selecteren en, en klik op de “Herstellen” om ze uit het archief te verwijderen.

Druk op mobiel op de “More” tab (het ziet eruit als drie horizontale lijnen) en vervolgens Instellingen & Privacybeleid > Instellingen. Scroll naar beneden en tik op “Activiteitenlogboek” kies vervolgens “Archief” om je berichten te zien. Gebruik de selectievakjes om ze te selecteren en te herstellen.

Hoe permanent berichten te verwijderen

Als je berichten definitief wilt verwijderen , kies “Verplaats naar prullenbak” in plaats van “Archief” bij het beheren van berichten. Alles in de Prullenbak (ook toegankelijk via het activiteitenlogboek) wordt na 30 dagen permanent verwijderd.

Terwijl je oude berichten opruimt, waarom zou je dan niet ook een paar basisprincipes van Facebook-privacy opfrissen?< /p> LEES VOLGENDE

  • › Wat is een Android App Bundle (AAB)?
  • › Live ondertiteling gebruiken in Microsoft Teams
  • › Het uitschakelen van de “Aanmelden met Google” Vragen op websites
  • › Taakbeheer starten in Windows 11
  • › Oudere versies van macOS downloaden en installeren