Denna mjuka robothand spelar 'Super Mario Bros' med en kontroller som en proffs

0
56
Ryan Sochol, University of Maryland

Robotar är inte helt nya, och robothänder är inte heller utformade för att utföra en specifik uppgift. Men mjuka robothänder som kan spela videospel med en kontroller är det! Faktum är att den här från ett forskargrupp vid University of Maryland visar sig skapa tuff konkurrens i Super Mario Bros.

Behändig är vanligtvis inte det första ordet som kommer att tänka på när du tänker på robothänder; de flesta är styva och, ja, robotar (tänk: C-3PO eller Futurama & # 8217; s Bender). Men teamet, leds av biträdande professor i maskinteknik Ryan Sochol, skapade just en ny typ av mjuk robothand med en högfärdig design som kan utföra uppgifter som kräver lite mer finjustering.

Teamet arbetade för att skapa en 3D-tryckt mjuk robothand med integrerade fluidiska kretsar. Det betyder att robothanden skulle ha ett rörsystem som gör det möjligt för vätska eller luft att röra sig genom dem som ett sätt att kontrollera specifika rörelser (liknar hydraulik) i dess manöverdon, aka dess & # 8220; fingrar. & # 8221 ;

Fingrarna har flytande transistorer som svarar på olika nivåer av ingångstryck som ett kontrollmedel, som videon ovan beskriver Nintendo-kontrollen. Så om det inte finns något tryck händer ingenting och inga knappar trycks in. Lågt tryck får handens första finger att aktivera och flytta Mario framåt, medan måttligt tryck får Mario att springa framåt. Slutligen, med högt tryck, trycker alla tre fingrarna ner och låter Mario springa och hoppa.

Forskargruppen skrev kod som skulle motsvara den första nivån i Super Mario Bros. och led handen genom nivån. Resultatet? Det kan slå nivån utan fel. Även om processen kan tyckas i liten skala finns det många supernära vanliga applikationer som denna teknik kan ha i framtiden. Projektets papper och media är öppen källkod och tillgängliga på GitHub för alla som är nyfikna.

via Nerdist