Bug in iOS 14.7 zorgt voor problemen met Apple Watch

0
40

Apple heeft inmiddels toegegeven dat de bug bestaat en belooft dat het wordt opgelost in een toekomstige software-update. Momenteel wordt iOS 14.7.1 al getest binnen Apple, dus het zou redelijk snel opgelost kunnen worden. Uiteraard kun je nog wel steeds je Apple Watch ontgrendelen door simpelweg de toegangscode in te tikken. Ben je je toegangscode vergeten, dan zul je je Apple Watch moeten resetten. En wordt je Apple Watch beheerd door een bedrijf, dan zul je met de beheerder contact op moeten nemen om het Apple Watch los te koppelen en te wissen. Daarna kan het apparaat als nieuwe Apple Watch ingesteld worden.

iOS 14.7 zou wel eens de laatste (middel)grote update van iOS 14 kunnen zijn. iOS 14.7.1 duikt al wel op in statistieken van websites, terwijl er nog geen spoor van iOS 14.8 is te bekennen. Het wekt de indruk dat Apple vanaf nu alleen nog kleine bugfix-updates uitbrengt en in de periode tot iOS 15 geen grote nieuwe functies meer heeft gepland.

Met de functie ‘Ontgrendel met iPhone’ kun je zorgen dat je Apple Watch gelijktijdig met je iPhone wordt ontgrendeld. Dit blijft zo zolang je de Apple Watch om je pols draagt. Het kan handig zijn bij het opstaan: doe je ‘s ochtends je Apple Watch om, dan hoef je geen code meer in te voeren omdat je eigenlijk automatisch wel een keer op je iPhone kijkt. Je vindt deze functie in de Watch-app op de iPhone op het tabblad Mijn Watch. Ga naar Toegangscode > Ontgrendel met iPhone en zet de schakelaar aan. Zolang je de Apple Watch om je pols laat zitten zal deze ontgrendeld blijven.

Omgekeerd kun je ook met de Apple Watch zelf steeds meer doen. Zo kun je al jaren met de Apple Watch je Mac ontgrendelen en aankopen doen.