Vaccinkrav på brittiska nattklubbar väntar i höst

0
55

Från och med slutet av september kommer Storbritannien inför krav på att man kan bevisa att man fått två doser coronavaccin för att få gå på exempelvis nattklubbar. Det sa vaccinationsminister Nadhim Zahawi på måndagen, skriver Sky News. Anledning till att kravet dröjer är att regeringen inte vill införa det förrän alla över 18 fått en rimlig chans att få båda doserna. Vid en presskonferens på eftermiddagen riktade sig premiärminister Boris Johnson direkt till alla yngre. – En del av livet viktigaste nöjen och möjligheter kommer troligen i allt högre grad kopplas till att man är vaccinerad, sa han enligt The Guardian. När landet under måndagen lyfte i princip alla coronarestriktioner spreds omgående bilder på trånga dansgolv och nattklubbar. Samtidigt är vaccinationstäckningen lägre bland yngre än bland äldre.