‘Semman’ for ‘sæd’: Madras HC sier POCSO-dommer feiltolket skrivefeil, vender frifinnelse

0
51

Rettssakens rettskjennelse ble utfordret i High Court, som uttalte sin pålegg tidligere denne måneden.

Madras High Court har opphevet frifinnelsen av en tiltalte i voldtekt av en tre år gammel jente etter at det ble funnet at rettsretten hadde “feiltolket en skrivefeil” som ordet “sæd” hadde blitt registrert som 'semman' i saksbeviset.

'Semman' betyr rød sand på tamil.

I september 2018 hadde rettsdommeren frifunnet siktede og sagt at det ikke var noen medisinske bevis. for å støtte påstanden om at barnet hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Rettsrettens kjennelse ble anfektet i High Court, som uttalte sin pålegg tidligere denne måneden.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Etter forbrytelsen hadde barnets mor kategorisk uttalt at de hadde funnet en “sædlignende hvit fargevæske tilstede på offerets barnets vaginale region”.

Imidlertid sa High Court-kjennelsen: det engelske ordet 'sæd' ble skrevet som 'semman' på tamil mens man registrerte bevis for rettssaken.

Bekjennelsen sa at forsvarsadvokatene hadde fokusert på denne feilen, og hevdet at offerets mor bare hadde hatt uttalte i bevisene sine at hun fant “semmanfarge”, som betyr rød jordfarge.

Høyesterett sa: “& # 8230; Rettsretten har feiltolket en skrivefeil og tilskrevet en feil betydning.” HC sa at rettsdommeren også unnlot å merke seg at barnet hadde blitt innlagt på sykehus med forverrede smerter i hennes private del og feber, noe som ikke var annet enn et “ubestridelig faktum” at det var seksuelt overgrep.

Retten bemerket også at under seksjon 7 i POCSO-loven ville berøring av skjeden, penis, anus eller bryst av barnet med seksuell hensikt utgjøre et seksuelt overgrep.

“Den lærde rettssaken dommer har ikke forstått bevisene for påtalemyndigheten og har brukt lovens bestemmelser feil og frikjent den andre respondenten (tiltalte) feilaktig om at påtalemyndigheten har unnlatt å bevise sin sak,” sa High Court Order. p>

Domstolen bemerket også at rettssaken dommer ikke forstod omfanget og formålet med POCSO-loven. Offeret, som knapt var tre år gammel, ble produsert for dommeren selv om hun “ikke kan forvente at et slikt spedbarn skal snakke om hendelsen, selv om hun ikke forsto, hva som er god berøring og dårlig berøring og skyldens hensikt er å bli sett i denne typen lovbrudd ”.

Medisinsk undersøkelse ble utført fire dager etter forbrytelsen i september 2017. HC bemerket at rettssaken ikke hadde verdsatt muntlige og dokumentariske bevis, og “gitt stor betydning for forsinkelsen med å innlevere FIR … Rettssaken har ikke klart å vurdere avgjørelsene fra Høyesterett i forskjellige saker, erkjent at det i seksuelle overgrep kan være forsinkelse i innleveringen av FIR på grunn av forskjellige grunner … Forsinkelse i seg selv kan ikke være grunnlag for å påtale påtalemyndigheten . ”

Indian Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.