Hur man döljer inlägg från Facebook-minnen

0
65
Radu Bercan/Shutterstock.com

Facebook-minnen visas som dagliga påminnelser om saker du har delat eller taggats in på det sociala nätverket. Du kan inte stänga av Facebook-minnen, men du kan styra vad som visas i dem genom att exkludera specifika personer och datum. Så här gör du.

Göm datum och personer från Facebook-minnen

För att inaktivera specifika datum eller personer från att visas i din Facebook Memories, gå till Facebook Memories Home eller välj & # 8220; Memories & # 8221; från sidofältet medan du surfar på Facebook i en webbläsare på skrivbordet.

RELATERAD: Sluta följa människor på Facebook för ett lyckligare liv

Du ser nu en lista över dina minnen med ett sidofält till vänster. Klicka på & # 8220; Dölj personer & # 8221; börja sedan skriva ett namn i rutan för att dölja alla minnen som är associerade med en viss person.

Klicka på & # 8220; Dölj datum & # 8221; klicka sedan på & # 8220; Lägg till nytt datumintervall & # 8221; för att ange ett start- och slutdatum för att utesluta minnen. Du kan effektivt stänga av Facebook-minnen genom att svartlista hela datumintervallet i den här menyn.

Du kan också komma åt detta område i Facebooks mobilappar. För att göra det, tryck på & # 8220; Mer & # 8221; fliken (det ser ut som tre horisontella linjer) välj sedan & # 8220; Minnen & # 8221; och tryck på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen. Du kan nu välja & # 8220; Dölj människor & # 8221; eller & # 8220; Dölj datum & # 8221; för att finjustera vad som visas.

RELATERAT: Hur man döljer människor från minnen i Google Foto

Växla meddelanden om Facebook-minnen för

Du kan inte & # 8217; t välja bort Facebook-minnen, men du kan göra ditt bästa för att ignorera funktionen. Ett sätt att göra detta är att inaktivera meddelandet som dyker upp och påminner dig om att & # 8220; Du har minnen & # 8221; varje dag.

Annons

För att göra detta, gå till Facebook Memories Home eller klicka på & # 8220; Memories & # 8221; i sidofältet medan du tittar på Facebook i en stationär webbläsare (du kan behöva klicka på & # 8220; Se mer & # 8221; först).

Klicka på & # 8220; Meddelanden & # 8221; i sidofältet till vänster och välj & # 8220; Ingen & # 8221; för att inaktivera meddelanden om Facebook-minnen, eller & # 8220; höjdpunkter & # 8221; bara för att se vad Facebook anser är dina viktigaste höjdpunkter. Du kommer fortfarande att se minnen som visas i ditt nyhetsflöde, men nu kommer du inte att få fler meddelanden om dem.

För att göra detta på mobilen, tryck på & # 8220; Mer & # 8221; på fliken (det ser ut som tre horisontella linjer) och välj & # 8220; Minnen & # 8221; tryck sedan på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet. Du kan nu välja & # 8220; Ingen & # 8221; att ta bort dessa meddelanden helt.

Skärpa upp Facebook-integriteten

Facebook är ett användbart verktyg för att hålla kontakten med vänner och familj, men du bör se till att du använder den så säkert som möjligt. Vi rekommenderar att du tar vår sekretessgranskning på Facebook för att se till att ditt konto inte ger för mycket.

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man tittar på olympiska sommarspelen i Tokyo 2020 utan kabel
  • & rsaquo; Så här återställer du appar och spel till din Android-enhet
  • & rsaquo; Hur man skapar och anpassar en People-diagram i Microsoft Excel
  • & rsaquo; Hur påverkar bildhastigheter spelupplevelsen?
  • & rsaquo; Så här ändrar du ditt Skype-namn