Partiledarna reagerar starkt på skjutningen i Huddinge: ”Detta måste få ett slut!”

0
67

Flera av partiledarna i riksdagen reagerar kraftfullt på skjutningen i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm, där två små barn skadades. ”Detta måste få ett slut!” skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Facebook. Han tycker att politikernas allra viktigaste uppgift är att stoppa den organiserade brottsligheten, som han menar hotar tilltron till det öppna och fria samhället. Jimmie Åkesson efterlyser en regering ”helt fri från såväl socialdemokrater som miljöpartister.” ”Tryggheten slås sönder för miljoner svenskar, varje dag, bit för bit”, twittrar SD-ledaren. V-ledaren Nooshi Dadgostar: ”Det visar på en vidrig hänsynslöshet som sätter skräck i familjer.” Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi är ”bestört och förbannad”, medan KD-ledaren Ebba Busch tycker att det är ”bottenlöst sorgligt att Sverige har hamnat här”. L-ledaren Nyamko Sabuni skriver att gränsen är passerad och ger förslag på hur det svenska rättsväsende kan stärkas. Statsminister Stefan Löfven (S) är ”förbannad och förtvivlad” och skriver att barn rätt till säkerhet är en av hans allra högsta prioriteringar. Händelsen inträffade på lördagskvällen. Barnens skador ska inte vara livshotande. Minst nio personer har anhållits.