'Loki' Aflevering 6 Review: de MCU zal nooit meer hetzelfde zijn

0
66
Disney/Review Geek

We hebben de seizoensfinale van Loki bereikt. Dit is degene die eindigt waar het begon en begint waar het eindigt. Maar voordat de aflevering is afgelopen, zal de MCU voor altijd worden gewijzigd. Het is een voorspelbare conclusie, maar sterker. En meer dan elke andere serie, stelt Loki alles voor wat komen gaat.

Waarschuwing: dit is een recensie van een doorlopende tv-serie en zal spoilers bevatten

blockquote>

Laatste keer op Loki

Disney

Toen we voor het laatst met Loki waren gestopt, bevonden de twee Loki en Sylvie zich in “de leegte” en omringde andere Loki-varianten. Het hoogtepunt was Classic Loki, meesterlijk gespeeld door Richard E. Grant. Helaas, hij stierf. (Of deed hij dat!?)

Maar zijn offer maakte de weg vrij voor Loki en Sylvie om Alioth te betoveren en een deur te openen naar het einde der tijden. Ze stappen door, in de hoop de persoon echt achter de TVA te vinden. Ondertussen reisde Morbius terug naar de TVA om het hele ding af te branden.

  • Loki Review: Episode One
  • Loki recensie: aflevering twee
  • Loki Review: Aflevering drie
  • Loki Review: Aflevering vier
  • Loki < /strong>Recensie: Aflevering vijf
  • Loki-recensie: Aflevering zes

Het begin van het einde, het einde van het begin

Deze aflevering van Loki zendt zijn bedoelingen vanaf het allereerste begin uit. Elke aflevering van Marvel-films en -series begint met het nu beroemde Marvel-logo, met clips uit de MCU. Maar deze keer is het geluid anders. Gedurende de hele reeks hoor je citaten uit veel van de MCU-films en -series. Maar halverwege sluipen er citaten van echte individuen door. Ons universum stroomt de MCU binnen. En dat bepaalt precies waar de finale naartoe gaat.

We worden getrakteerd door een visueel opwindende reeks die ons van het ene zwarte gatstelsel in het andere springt voordat we door een reisreeks gaan, vergelijkbaar met de beroemde “reis tussen de sterren” van Stargate. kijken. Eindelijk krijgen we een goed zicht op het mysterieuze kasteel aan het einde der tijden, en er zijn tal van details om in te drinken. De ramen doen denken aan Doctor Strange's Sanctum Santorum, en de letterlijke tijdlijn wikkelt zich om de hele drijvende eiland in de ruimte. En dat is een interessant detail, want het ziet eruit als een cirkel, zonder begin en zonder einde.

Loki en Sylvie halen diep adem en stappen het landhuis binnen, met de bedoeling de persoon te vermoorden die verantwoordelijk is voor de TVA en alles wat ze hebben meegemaakt. Wie vinden ze? Juffrouw Minutes, de holografische pratende klok. Ik wist dat ze loog in de laatste aflevering. Maar zij staat hier niet achter; ze werkt voor die persoon. Ze biedt aan om beide Loki's op de een of andere manier te laten bestaan ​​in een perfecte tijdlijn, waar onze Loki de Avengers en Thanos verslaat en Sylvie een gelukkig leven leidt. Maar ze geloven haar niet.

En tot slot ontmoeten we de “grote slechterik,” en het is niemand minder dan Kang the Conquerer He Who Remains. Tjonge, deze wending irriteerde me eerst.

Niet niet Kang the Conqurer

Disney

Bij meerdere gelegenheden zag de gedachte dat Kang de Veroveraar in Loki zou verschijnen strikte ontkenningen. En dat is technisch gezien waar, vanuit een bepaald oogpunt. We zien nooit de naam “Kang” gebruikt in de show, zelfs niet in de aftiteling. In plaats daarvan ontmoeten we “He Who Remains.” Maar het is in wezen Kang of op zijn minst een variant.

Als je niet bekend bent met de strips: Kang the Conquerer stamt uit de 31e eeuw en is een van de machtigste (zo niet de machtigste) schurken die de naam eer aan doet. Zijn technologie, inclusief tijdreizen, overtreft alle superhelden die we kennen, zelfs Iron Man. En tussen de “Qeng Tower” easter egg (Qeng wordt Kang), Alioth (die wordt geassocieerd met Kang) en Judge Renslayer (Kang's minnaar in de strips), is het gemakkelijk om conclusies te trekken.

Die conclusies worden in wezen bevestigd door He Who Remains’ verhaal (briljant geleverd door Jonathan Majors). Hij legt uit dat hij in de 31e eeuw ontdekte hoe hij van de ene tijdlijn naar de andere kon gaan. Daar ontmoette hij een variant van hemzelf, die dezelfde technologie ook ontdekte. Meer en meer van deze varianten ontmoetten elkaar en begonnen samen onderzoek voor de verbetering van iedereen.

Maar sommige van zijn varianten waren niet zo nobel en begonnen een oorlog die bijna alles vernietigde. Uiteindelijk won deze variant de oorlog door de kracht van Alioth te ontdekken en te benutten. We kunnen aannemen dat dit betekent dat Alioth alle andere varianten heeft gegeten. Sindsdien heeft He Who Remains er alles aan gedaan om te voorkomen dat een van zijn varianten ooit nog zou bestaan.

Denk hier even over na: hier is een man die talloze levens heeft beëindigd, talloze werkelijkheden heeft vernietigd en in feite alle vrije wil uit het universum heeft verwijderd. Maar dan heeft hij dit tegen de Loki's te zeggen: “Jullie kwamen om de duivel te doden, toch? Nou, raad eens? Ik hou je veilig. “En als je denkt dat ik slecht ben, wacht dan maar tot je mijn varianten ontmoet.”

Net als Sylvie lijkt deze variant een combinatie te zijn van twee stripfiguren: de eigenlijke “He Who Remains” die de TVA creëerde en de tijdstroom in stand hield, en Immortus, een Kang-variant die op zijn oude dag moe werd van het veroveren en ervoor koos om “de realiteit te snoeien” om de orde te handhaven.

Hij die overblijft is moe

Dus, wat wil Hij die blijft? Op de een of andere manier met pensioen gaan. Hij suggereert dat hij de tijdlijn talloze millennia heeft bijgehouden, dat hij alles heeft gezien en alles weet, en nu is hij klaar. Hij wil dat iemand het overneemt, anders moet hij sterven, wat het multiversum terugbrengt.

Hij is op zoek geweest naar de perfecte persoon om zijn doel te bereiken, en het blijkt dat het is… Het zijn twee mensen in één, de Loki's. Daar is Sylvie, die hem zeker zou vermoorden. En Loki, die zou kiezen om te regeren. En hoewel we hebben gezien dat He Who Remains echt alles lijkt te weten wat er gaat gebeuren, inclusief het uit de weg gaan van elke aanval en het leveren van een script van elk gezegde, bereiken we een omslagpunt.

Nadat He Who Remains klaar is met het uitleggen van zijn doel, bereikt hij het moment dat verder gaat dan alles wat hij weet. Hij weet niet wat er verder gaat gebeuren. Alleen dat de Loki's een keuze hebben. Dood hem en breng het multiversum terug, inclusief al zijn kwaadaardige en angstaanjagende varianten. Of neem het van hem over en heers over de tijdlijn vanaf de Citadel. Word het monster dat de vrije wil verwijdert in naam van het grotere goed.

Voorspelbaar het einde, verrassend het begin

Loki

We hebben een verhaal van twee Loki's, een die alleen wil heersen en een die alleen de persoon wil vernietigen die haar leven heeft verwoest. Hij die overblijft heeft volkomen gelijk; als hij wil sterven of iemand het wil laten overnemen, zijn dit de twee die het kunnen laten gebeuren. Het is geen verrassing als Sylvie meteen probeert He Who Remains te vermoorden.

En hoewel het geen verrassing is om te zien hoe Loki haar probeert te stoppen, IS het een verrassing om te zien waarom. Loki gelooft dat Hij die blijft’ verhaal. En hij is doodsbang voor wat er zal gebeuren als ze hem vermoorden. Hoe afschuwelijk deze variant ook is, als je hem doodt, ontketen je alleen maar slechtere schurken in het universum. Hij regeert niet om het regeren; hij wil dat Sylvie en zichzelf regeren in het belang van iedereen.

Ze vechten, en uiteindelijk wint Sylvie door Loki te kussen en de afleiding te gebruiken om hem door een tijdportaal te gooien. Meisje kust de man om hem lang genoeg af te leiden om het ding te stelen en het doel te bereiken is een overmatig gebruikte trope. En het is des te grover als het echt Loki is die zichzelf kust. En natuurlijk vermoordt Sylvie He Who Remains. Het lijkt hem niet eens te deren. Per slot van rekening zal dit vanuit zijn oogpunt leiden tot de oorlog, die hij weer zal winnen, en hij zal weer heersen. Tijd is een cirkel.

Als je goed hebt opgelet, heeft Sylvie natuurlijk He Who Remains gewonnen en vermoord. De volgende Doctor Strange-film heet letterlijk Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De volgende Spider-Man-film heeft al bevestigd dat deze eerdere Spider-Men uit andere Spider-Man-filmcontinuïteiten zal bevatten. En Kang the Conquerer, wederom gespeeld door Jonathan Majors, is al bevestigd voor de volgende Ant-Man-film, Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Het blijkt dat Loki een gigantische opstelling is voor alles wat komen gaat.

Nadat Sylvie He Who Remains heeft vermoord, zien we hoe de tijdstroom die rond de citadel cirkelt, zich steeds verder vertakt. Het begon al voor zijn dood, maar nu gebeurt het in een exponentieel tempo. Arme Sylvie zit met een blik van ontzetting; misschien bracht haar wraak haar toch geen troost. Maar hoe zit het met de TVA?

Elke keuze heeft gevolgen

Disney

Er gebeurde niet veel met de TVA tijdens de aflevering, maar wat er gebeurde, zorgde voor zijn eigen toekomstige verhaallijnen. Mobius ging terug om Renslayer te confronteren en de waarheid aan de agenten te onthullen. Dat laatste lukte zelfs, want Hunter B-15 leidde hen naar de plek waar de echte variant van Renslayer leeft, en onthulde dat het allemaal varianten zijn.

Maar dat maakt niet uit. Voordat Sylvie He Who Remains kon doden, liet hij een bericht achter voor Renslayer. Wat het ook zei, het veranderde haar, en ze tijd portalen weg om 'vrije wil' te vinden. En Loki komt terug bij de TVA, maar alles is veranderd. Noch Mobius noch Hunter B-15 herkent Loki. En ze blijven maar praten over hoe "hij wilde dat dit zou gebeuren". Als Loki opkijkt, zijn de hagedisbeelden van de Time Keeper verdwenen. In plaats daarvan staat een standbeeld van Kang. Oh boy.

Alles staat op het punt te veranderen in de MCU. Alles wat je wist, kan gemakkelijk worden weggegooid. En het is duidelijk tussen de hierboven genoemde films en de komende What If-serie; Marvel is van plan om dat volledig te omarmen. We konden de terugkeer van dode personages zien. We konden anderen uit het bestaan ​​zien verdwijnen. En wat Kang de Veroveraar ook is, het is waarschijnlijk erger dan Thanos ooit was.

Soms was Loki aan het ploeteren, driftloos en te spraakzaam. Het is verrassend om te zeggen dat deze laatste aflevering, die tot nu toe het meest spraakzaam was, waarschijnlijk de sterkste was. Het landde de finale en het zette de toekomst van de MCU op. En het kostte zelfs de tijd om het tweede seizoen van Loki te bevestigen. Niet slecht, Marvel. niet slecht.