Don't Panic: Du kan fortsätta använda Windows 10 fram till 2025

0
61

Efter att Microsoft meddelade Windows 11 väckte flera publikationer larm om att det nya operativsystemet skulle göra miljontals datorer föråldrade. Lyckligtvis kan du fortsätta använda din nuvarande PC-maskinvara säkert med Windows 10 i minst fyra år till. Här är varför.

År 2025 kommer din nuvarande dator att vara minst fyra år gammal

Microsoft har ställt in slutdatum för Windows 10-support till 14 oktober 2025. Efter den tiden kommer Windows 10 inte längre att ta emot nya säkerhetsuppdateringar från Microsoft, och Windows 10 kommer att betraktas som “livets slut” & # 8221; (kommersiellt död).

RELATED Why Doesn ' t Windows 11-stöd Min processor?

Under tiden kommer Windows 11 bara att köras på processorer från slutet av 2017 eller tidigare & # 8212; bland andra funktioner. Detta har lett till att flera författare har förklarat att Microsoft i onödan kommer att vara föräldralösa med helt bra datorhårdvara, vilket kan skapa ett onödigt e-avfallsproblem.

Men här är saken: Om du har en dator från slutet av 2017 eller äldre (ungefär fyra år), just nu, kommer den datorn att vara minst åtta år när Microsoft slutar stödja Windows 10 2025. Så du har gott om tid att använda din nuvarande dator med Windows 10 innan nästa uppgradering. Fyra år är lång tid i teknikvärlden!

Medan vissa människor använder samma dator i ett decennium, väljer många att uppgradera mycket tidigare än så. Enligt Statistia är den genomsnittliga livslängden för en stationär dator dessa dagar cirka 6 år innan den ersätts med en uppgradering, Windows 11 eller inte. Det är en del av ett mönster som sträcker sig tillbaka till PC-branschens början.

RELATERAD: När slutar Microsoft att stödja Windows 10?

Endless PC Upgrade Cycle

Datorindustrin har kretsat in i en oändlig uppgraderingscykel sedan dess början, på grund av den snabba tekniska utvecklingen inom informationstekniken. I synnerhet Windows 95 orsakade vridning i pressen över operativsystemets hunger efter 8 megabyte RAM, vilket lämnade miljontals datorer som kör Windows 3.1 ute i kylan.

RELATED Windows 95 fyller 25: När Windows gick mainstream

Vi har till och med varit här tidigare med systemkrav för Windows 10 för Windows 10 Creators uppdatering 2017 och fick ComputerWorld att klaga på att det skulle göra för många datorer föråldrade. (Så småningom tillät Microsoft några lite äldre maskiner att fortsätta ta emot säkerhetsuppdateringar.)

För att vara säker är e-avfall en monumental fråga, men de kasserade datorerna 2025 kommer inte att vara Windows 11 & # 8217; s ensam fel. Även om Microsoft aldrig släppte Windows 11 skulle många människor och organisationer döda sina åtta + år gamla datorer 2025 hur som helst eftersom maskinvaran misslyckas och nya innovationer uppmuntrar till uppgraderingar.

Alternativa scenarier

Om du vill hålla fast vid din nuvarande PC-maskinvara som inte kan köra Windows 11 fram till oktober 2025 och senare har du några alternativ. Den första är att fortsätta att köra Windows 10 bortom den punkten och sätta dina data i allvarlig risk på grund av sårbarheter i programvarusäkerhet som inte hämtas. Eller du kan hoppas bortom hopp om att Microsoft utökar stöd för Windows 10 utöver dess ursprungliga slutdatum som det gjorde med Windows XP och Windows 7 tidigare på grund av deras popularitet.

Eller äntligen , kan du försöka köra ett alternativt operativsystem som Linux på din åldrande hårdvara. Det kommer inte att vara Windows som du känner till, men det kommer att spara din dator från skrotet bara en stund till.

Windows 11 eller inte, alla PC-maskinvaror behöver eventuell ersättning om du vill följa med den senaste tekniken, men du kommer att ha haft en fantastisk åtta + års körning med din nuvarande maskin, vilket är ganska respektabelt i denna tid av snabba tekniska förändringar.

RELATERAD: Din dator stöder inte Windows 11? Det är kanske dags att prova Linux

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur arkiverar du Facebook-inlägg (utan att ta bort dem)
  • & rsaquo; Så här tar du ett rullningsskärmdump på Android
  • & rsaquo; Hur får Alexa räkna dagarna till ditt evenemang
  • & rsaquo; Så här byter du tangentbordet på en Amazon Fire-surfplatta
  • & rsaquo; Hur man markerar blanksteg eller fel i Google Sheets