Hur Windows 11: s nya widgets fungerar

0
55

I Windows 11 finns en ny widgetknapp i aktivitetsfältet som öppnar en meny med snabb åtkomst till väder, trafik, nyheter, sportresultat och mer. Så här fungerar det.

Vad är en widget, hur som helst?

I datorprogram är en widget vanligtvis en liten grafisk app som är utformad för att snabbt referera till information som väder, sportresultat och nyheter. Widgets presenteras ofta (men inte alltid) separat från vanliga appar i ett operativsystem, ibland på sin egen skärm eller i sin egen sidofält eller meny. De fortsätter ofta att köra i bakgrunden medan du gör andra uppgifter, så du kan kontrollera dem snabbt utan att behöva vänta på att ett stort program ska laddas.

I Windows Vista och Windows 7 kallade Microsoft widgets & # 8220; Gadgets & # 8221; och presenterade dem i en speciell Windows Sidebar-app. De var aldrig särskilt populära och fick så småningom yxan på grund av säkerhetsproblem. I Windows 11 fungerar widgets annorlunda och finns i en specialmeny som är tillgänglig från aktivitetsfältet.

RELATERAD: Inaktivera sidofält/skrivbordsprylar i Windows 7

Så här får du tillgång till widgets i Windows 11

För att komma åt widgetmenyn i Windows 11 klickar du på widgets på aktivitetsfältet. Det ser ut som en blå rektangel med rundade vita och cyan rektanglar inuti.

När du har klickat på aktivitetsfältet kommer widgetmenyn att dyka upp. Du ser som standard en mängd olika widgets som vanligtvis & # 8212; vanligtvis Väder, bestånd, sportresultat, foton eller trafik.

Annons

Längst upp kommer en sökning i sökfältet att öppna en Bing-webbsökning i Edge-webbläsaren. Under widgetarna ser du ett avsnitt som ägnas åt Bing News som du för närvarande inte kan inaktivera.

Här är en lista över widgets som för närvarande finns i den första Windows 11 Insider Preview:

 • Väder: Dina aktuella väderförhållanden och en prognos.
 • Övervakningslista: En lista över aktuella lagervärden. Du kan lägga till tickersymboler för att anpassa listan.
 • Kalender: En liten kalender som visar den aktuella dagen och veckans utsikter tillsammans med kommande händelser.
 • < stark> Att göra: En att göra-lista där du kan lägga till objekt och avmarkera när de är färdiga.
 • Foton: Visar foton som är länkade till ditt Microsoft-konto i en liten ruta.
 • Tips: Detta visar tips som hjälper dig att använda Windows 11 och Microsoft-appar som Edge bättre.
 • Sport: Aktuella sporter poäng och resultat. Du kan ange ett lagnamn för att anpassa listan.
 • Trafik: Visar en liten överliggande karta med trafikförhållanden i ditt område.
 • Underhållning: En lista över senaste utgåvor som är länkade till filmer eller TV-program som du kan köpa i Microsoft Store.
 • Esports: De senaste poängen och resultaten för eSports.

Microsoft kan ta bort några av dessa widgets eller lägga till fler innan den fullständiga versionen av Windows 11 hösten 2021. Så småningom kan tredjepartswidgets vara tillgängliga, men Microsoft har inte & # 8217; t gav några detaljer om hur det kan fungera ännu.

RELATERAT: Så här får du förhandsgranskning av Windows 11 på din dator

Konfigurera widgetmenyn i Windows 11

Lägg till en widget till menyn i Windows 11, kan du antingen klicka på din profilavatar i det övre högra hörnet av widgetmenyn eller bläddra nedåt och klicka på & # 8220; Lägg till widgets & # 8221; -knappen.

En & # 8220; widgetinställningar & # 8221; fönstret öppnas som låter dig lägga till (men inte ta bort) widgets till menyn. I & # 8220; Lägg till widgets & # 8221; klicka på de widgets som du vill lägga till.

I samma meny kan du också hantera ditt nyhetsflöde i widgetmenyn genom att klicka på & # 8220; Hantera dina nyheter och intressen & # 8221; nere längst ner i fönstret. Detta öppnar en speciell MSN-webbplats i Edge-webbläsaren där du kan välja ämnen som du kanske vill läsa om. När du är klar stänger du webbläsaren Edge och stänger & # 8220; widgetinställningar & # 8221; fönster.

Annons

Om du vill ta bort widgets från menyn klickar du på ellipsmenyn med tre punkter i det övre högra hörnet av den widget som du vill ta bort. I menyn som visas väljer du & # 8220; Ta bort widget. & # 8221;

Med samma trepunktsmeny kan du också anpassa widgets (lägga till bestånd, sportlag eller ändra din väderplats, till exempel) och ändra storleken på widgets i widgetmenyn. För att stänga widgetmenyn när du är klar, klicka utanför menyn eller klicka på widgetknappen i aktivitetsfältet igen.

Om du vill ta bort widgetknappen från aktivitetsfältet. , högerklicka på widgetikonen och välj & # 8220; Göm från Aktivitetsfältet. & # 8221; För att få tillbaka det högerklickar du på Aktivitetsfältet och väljer & # 8220; Aktivitetsfältets inställningar, & # 8221; och vrid sedan omkopplaren bredvid & # 8220; widgets & # 8221; i & # 8220; Aktivitetsfältet & # 8221; avsnitt till & # 8220; På. & # 8221;

Sammantaget fungerar widgetmenyn för närvarande mycket som & # 8220; Nyheter och intressen & # 8221; Aktivitetsfältets meny som nyligen debuterade i Windows 10. Det verkar ganska grovt runt kanterna och verkar också utformat speciellt för att rikta Windows-användare till Microsoft-produkter som Bing, MSN News och Edge. Det har fortfarande gott om tid att förbättra, dock & # 8212; kanske genom att tillåta tjänster som inte är Microsoft i widgetfältet & # 8212; men bara tiden kommer att visa.

RELATERAD: < stark> Så här konfigurerar du Windows 10: s widget för väder och nyheter Aktivitetsfält

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Hur döljer jag inlägg från Facebook-minnen
 • & rsaquo; Så här lägger du till Lightroom-förinställningar i Photoshop
 • & rsaquo; Så här laddar du ner Spotify-låtar till din Apple Watch
 • & rsaquo; Så här lägger du till mappgenvägar till Start-menyn i Windows 11
 • & rsaquo; Hur man markerar topp- eller bottenrankade värden i Microsoft Excel