Sentral regjering forpliktet til å tilby gratis Covid-19 vaksiner til alle: PM Modi

0
59

Statsminister Narendra Modi. (Foto: PTI)

Sentralregjeringen er forpliktet til å tilby gratis koronavirusvaksinasjoner til alle, sa statsminister Narendra Modi under en videokonferanse fredag. Dette kommer uker etter at statsministeren kunngjorde at regjeringen vil gå tilbake til et system for sentralisert anskaffelse av Covid-19-vaksiner der det vil gi gratis skudd til stater for inokulering av alle over 18 år fra juni 21.

Lanserte et tilpasset krasjkursprogram som tar sikte på dyktighet og kvalifisering over én lakh & # 8220; Covid krigere & # 8221; over hele landet, sa statsminister Modi: ”I den andre bølgen av coronavirus så vi hva slags utfordringer den stadig skiftende formen for dette viruset kan føre oss. Vi må ytterligere forbedre beredskapen i landet for å møte utfordringene som ligger foran oss. ”

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Han advarte folk om å være forsiktige og årvåkne og understreket at viruset “fortsatt er blant oss” og at nye og mer virulente mutasjoner potensielt kan utgjøre en reell trussel i nær fremtid. Som forberedelse til de mulige utfordringene landet kan møte, jobber regjeringen også med å klargjøre over 1500 oksygenanlegg i distrikter rundt om i landet, sa statsminister Modi.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Den enorme kampanjen for å trene rundt en lakh frontlinje 'Covid warriors' ble lansert med sikte på å trene dem på flere viktige områder, inkludert hjemmetjenestestøtte, grunnleggende omsorgsstøtte, støtte for avansert omsorg, nødhjelpsstøtte, prøveinnsamlingsstøtte og medisinsk utstyr støtte, rapporterte PTI.

Kurset er designet som et spesielt program under den sentrale komponenten i Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana 3.0, med et samlet økonomisk utlegg på Rs. 276 crore, sa PMO.

Programmet søker å dyktige ikke-medisinske helsearbeidere slik at de kan fylle dagens og fremtidige behov for arbeidskraft i helsesektoren.

(Med PTI-innganger)

< p class = "appstext hide_utm_paytm_phonepe"> 📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.