Biden tekent wetsvoorstel dat Juneteenth een federale feestdag maakt

0
57

Op deze archieffoto van 19 juni 2020 zingen demonstranten terwijl ze marcheren na een Juneteenth-demonstratie in het Brooklyn Museum, in de wijk Brooklyn in New York. (AP Foto)

President Joe Biden heeft wetgeving ondertekend die een nieuwe federale feestdag instelt ter herdenking van het einde van de slavernij, en zegt dat hij gelooft dat dit een van de grootste eerbewijzen zal zijn die hij als president heeft. Biden ondertekende een wet om van 13 juni of 19 juni de 12e federale feestdag te maken.

Het Huis stemde woensdag met 415-14 om het wetsvoorstel naar Biden te sturen, terwijl de Senaat het wetsvoorstel de dag zelf unaniem aannam voordat. “Dit is een dag van diep gewicht en diepe macht, een dag waarop we ons de morele smet herinneren, de verschrikkelijke tol die de slavernij van het land heeft geëist en nog steeds eist,” zei Biden.

Juneteenth herdenkt 19 juni 1865, toen soldaten van de Unie het nieuws van vrijheid brachten aan tot slaaf gemaakte zwarte mensen in Galveston, Texas, twee maanden nadat de Confederatie zich had overgegeven. Dat was ook ongeveer 2 1/2 jaar nadat de Emancipatieproclamatie de slaven in de zuidelijke staten bevrijdde. Het is de eerste nieuwe federale feestdag sinds Martin Luther King Jr. Day in 1983 werd opgericht. Een van de federale feestdagen, Inauguration Day, vindt elke vier jaar plaats.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Uitgelegd |Wat is Juneteenth?

Het Amerikaanse Office of Personnel Management, het personeelskantoor van de federale overheid, tweette donderdag dat de meeste federale werknemers de nieuwe feestdag ‘Juneteenth National Independence Day’ op vrijdag sinds 19 juni valt dit jaar op een zaterdag. Biden merkte de overweldigende steun voor het wetsvoorstel op van de wetgevers in beide partijen.

Hij had zich kandidaat gesteld voor het presidentschap en beloofde het land te verenigen en samen te werken met de Republikeinen, maar zijn eerste grote wetgeving om meer Covid-hulp te bieden aan Amerikaanse consumenten en bedrijven werd langs partijlijnen aangenomen en hij heeft moeite gehad om wetgevers te verenigen om een ​​grote wet voor openbare werken te ondersteunen.

“Ik hoop dat dit het begin is van een verandering in de manier waarop we met elkaar omgaan,” zei Biden. Biden ondertekende de wetgeving omringd door leden van de Congressional Black Caucus en de hoofdsponsors van de wetgeving in de Senaat, Sens. Edward Markey, D-Mass., En John Cornyn, R-Texas. Hij werd geïntroduceerd door vice-president Kamala Harris, de eerste Afro-Amerikaanse vice-president van het land. “We zijn ver gekomen en we hebben nog ver te gaan, maar vandaag is het een feestdag,” Harris zei.

Het Witte Huis kwam snel in actie om de ondertekeningsceremonie te houden nadat het Huis over het wetsvoorstel had gedebatteerd en er woensdag voor had gestemd. “Onze federale feestdagen zijn met opzet klein in aantal en erkennen de belangrijkste mijlpalen,” zei Rep. Carolyn Maloney, D-N.Y.

“Ik kan geen belangrijkere mijlpaal bedenken om te herdenken dan het einde van de slavernij in de Verenigde Staten.” Vertegenwoordiger Sheila Jackson Lee, D-Texas, sprak naast een grote poster van een zwarte man wiens rug enorme littekens vertoonde van de zweepslagen, en zei dat ze zaterdag in Galveston zou zijn om het samen met Cornyn te vieren.

“Kun je het je voorstellen?” zei Jackson Lee. “Ik zal misschien langer staan ​​dan senator Cornyn, vergeef me dat, want het zal zo'n verheven vreugde zijn.”

< /p>

De Senaat keurde het wetsvoorstel dinsdag goed onder een unanieme instemmingsovereenkomst die het proces voor het overwegen van wetgeving versnelt. Er is slechts één senator nodig om dergelijke overeenkomsten te blokkeren. De stemming komt op het moment dat wetgevers worstelen om verdeeldheid over de politiehervormingswetgeving te overwinnen na de moord op George Floyd door de politie en terwijl Republikeinse staatswetgevers een ongekend aantal wetsvoorstellen doordrukken die de toegang tot de stembus moeten beperken.

< p>Terwijl Republikeinen zeggen dat het doel is kiezersfraude te voorkomen, beweren Democraten dat de maatregelen gericht zijn op het ondermijnen van het stemrecht van minderheden.

📣 The Indian Express staat nu op Telegram . Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.