Pakistan weigert Sikh Jatha toestemming om Lahore te bezoeken, citeert Covid-19

0
48

Een jatha (groep) Sikh-pelgrims trekt elk jaar naar Gurdwara Sri Dehra Sahib, Lahore, om de sterfdag van Sher-e-Punjab Maharaja Ranjit Singh op 29 juni te vieren. (Express-bestandsfoto door Rana Simranjit Singh)

Pakistan heeft voor het tweede jaar op rij toestemming geweigerd aan de Sikh jatha voor een bezoek aan Gurudwara Sri Dehra Sahib in Lahore.

Een jatha (groep) Sikh-pelgrims trekt elk jaar naar Gurdwara Sri Dehra Sahib, Lahore, om de sterfdag van Sher-e-Punjab Maharaja Ranjit Singh op 29 juni te vieren. De jatha werd echter geen toestemming gegeven voor hun bezoek vorig jaar van de Pakistaanse regering vanwege de Covid-19-pandemie. Ook dit jaar noemde de Pakistaanse regering dezelfde reden, terwijl ze de Sikh-pelgrims geen toestemming gaf om te reizen.

Kulwinder Singh, een woordvoerder van het Shiromani Gurdwara Parbandhak-comité, zei: “De yatra-afdeling van SGPC had een telefonisch gesprek met Satwant Singh, de president van het Pakistaanse Sikh Gurdwara Parbandhak-comité (PSGPC), die ons meedeelde dat vanwege de Covid-19-situatie, de jatha van Indiase sikh-pelgrims die naar Pakistan gaan om de sterfdag van Sher-e-Punjab Maharaja Ranjit Singh te vieren, heeft dit jaar ook geen toestemming gekregen van de Pakistaanse regering om te reizen.”

https: //images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Lees ook |Shaheedi Diwas Of Guru Arjan Dev: Pak ontkent Sikh Jatha-knik om te bezoeken, citeert tweede Covid-golf

Singh voegde eraan toe dat de jatha op 21 juni naar Pakistan zou vertrekken en op 30 juni naar India zou terugkeren, nadat hij op 29 juni de sterfdag van Maharadja Ranjit Singh had gevierd.

Top News Right Now

Klik hier voor meer informatie

Hij zei dat de pelgrims die hun paspoort hadden ingediend bij het SGPC-kantoor om naar Pakistan te gaan om de sterfdag van Maharadja Ranjit Singh te vieren, hun documenten kunnen ophalen bij het yatra-departement van SGPC.

Eerder Pakistan had ook toestemming geweigerd aan een jatha die gepland stond om het land te bezoeken voor de martelaarschapsdag van de vijfde Guru van de Sikhs Guru Arjun Dev Ji op 14 juni.

De laatste Sikh Jatha had Pakistan bezocht in april van dit jaar, ter gelegenheid van Baisakhi.

SGPC ontslaat vier medewerkers

De voorzitter van het Shiromani Gurdwara Parbandhak Committee (SGPC), Bibi Jagir Kaur, zei woensdag dat ze vier werknemers had ontslagen en het hele personeel had overgeplaatst dat was gestationeerd op Gurdwara Gangsar Sahib, Jaito, nadat ze schuldig waren bevonden aan het overtreden van de serviceregels en het belasteren van het management van de Gurdwara .

De ontslagen werknemers zijn onder meer Gurdwara-manager Kulwinder Singh, klerk Sukhmandar Singh, Sewadars (militairen) Gurbaj Singh en Lakhbir Singh, die allemaal werden ontslagen omdat ze het Gurdwara-gebouw voor ongeoorloofd gedrag gebruikten.

Kaur nam kennis van klachten van toegewijden en zei dat de actie was ondernomen op basis van het rapport dat was ingediend door SGPC junior vice-president Baba Buta Singh, lid van het uitvoerend comité Navtej Singh Kauni en leden van de vliegploeg van SGPC.< /p>

SGPC-voorzitter Bibi Jagir Kaur zei dat elke vorm van nalatigheid bij het beheer van gurdwaras en wangedrag van de werknemers niet kan worden getolereerd.

“Die werknemers van Gurdwara Gangsar Sahib, Jaito, die het management van de gurdwara hebben belasterd door de religieuze gedragscode te schenden. Ze zijn met onmiddellijke ingang ontslagen,” zei Bibi Jagir Kaur.

De voorzitter van de SGPC zei dat er ook een zaak is aangespannen tegen de beschuldigde werknemers op het politiebureau van Jaito in het district Faridkot en dat de meeste overige personeelsleden zijn overgeplaatst van de gurdwara.

Bibi Jagir Kaur zei: “De verantwoordelijkheid van de mensen die werkzaam zijn in het beheer van Gurdwara is zelfs groter dan die van het grote publiek, en daarom tolereert de SGPC geen enkele nalatigheid en onethische activiteiten binnen de gebouwen van Gurdwara.” 8221;

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd