Onderzoek onder 31.000 gevaccineerde gezondheidswerkers bij Apollo onthult dat minder dan 5% Covid kreeg, geen doden

0
43

Een grote meerderheid van de HCW's, 28.918, had Covishield gekregen en 2.703 had Covaxin gekregen. Volgens de studie was de incidentie van infectie na vaccinatie bij degenen die Covishield hadden gekregen 4,32% en bij degenen die Covaxin hadden gekregen 3,85%. (PTI-foto)

Een onderzoek onder meer dan 31.000 gevaccineerde gezondheidswerkers op Apollo Hospital-afdelingen in het hele land heeft uitgewezen dat minder dan 5% besmet was met Covid, met een klein percentage ziekenhuisopnames en geen sterfgevallen.

De studie, die de periode beslaat vanaf het begin van de vaccinatiecampagne op 16 januari tot 31 mei, omvatte 31.621 gezondheidswerkers (HCW's) van 43 eenheden van Apollo Hospitals in 24 steden. Van de HCW's was 25.907 of 81,9% volledig gevaccineerd, terwijl 5.714 of 18,1% alleen de eerste dosis had gekregen.

Uitgelegd |AstraZeneca-vaccin versus Delta-variant van Covid-19: twee doses cruciaal gevonden

Tijdens de periode van het onderzoek waren 1.355 besmet met Covid, — 4,28% van het totaal. Hiervan moesten 90, of 0,28% van het totaal, worden opgenomen in het ziekenhuis. Slechts drie gevallen vereisten IC-zorg en er waren geen sterfgevallen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Van de volledig gevaccineerde werknemers meldde 1061 of 4,09% post -vaccinatie-infecties, terwijl 294 of 5,14% van de gedeeltelijk gevaccineerde werknemers positief testten… De belangrijkste bevinding van de studie was dat er geen sterfgevallen waren in geval van Covid-infectie na vaccinatie”, zegt Dr. Anupam Sibal, Group Medical Director, Apollo Hospitals .

< /p>

Een grote meerderheid van de HCW's, 28.918, had Covishield gekregen en 2.703 had Covaxin gekregen. Volgens de studie was de incidentie van infectie na het vaccin bij degenen die Covishield hadden gekregen 4,32% en bij degenen die Covaxin hadden gekregen 3,85%.

“Van de 90 gevallen waarvoor ziekenhuisopname nodig was, waren 48 mannen en 42 vrouwen, waarbij de meerderheid, dat wil zeggen 83 gevallen, jonger was dan 50 jaar. Van de 3 IC-opnames waren er 2 mannen en 1 vrouw, in de leeftijd van 25 tot 39 jaar, met 2 volledig gevaccineerde en 1 gedeeltelijk gevaccineerde,” zei Dr. Raju Vaishya, een van de belangrijkste auteurs van het onderzoek.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd