Krönikor: Alexander Isak är fotbollsfestens magiker

0
43

Alexander Isaks trollerinummer mot Spanien var en ”läcker aptitretare”, skriver SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad. Han konstaterar att det är ett annat motstånd – ett Slovakien som är klasser sämre än Spanien – som väntar i dag. Lindblad hoppas på en ”mättande måltid” och att flera ur den nya generationen ges chansen att ”stilla hungern”. När hela fotbollsfesten sammanfattas kommer Alexander Isak ha huvudrollen, spår Lindblad. DN:s Johan Esk fokuserar sin krönika på ”generella principer” i Janne Anderssons laguttagningar och startelvor. Med två gruppspelsmatcher kvar och då en vinst lär räcka för att nå åttondelsfinal så är det en ”perfekt chans att i skarpt läge testa spelare för att se vilka som verkligen är i form”, skriver han. Expressens Noa Bachner skriver att Alexander Isak får honom att längta till Sveriges matcher. ”I dag spelar han i ett lag som ska driva matchen, ha bollen, och göra ännu mer med den”, skriver han.