Israëlische troepen doden Palestijnse verdachte van aanslag op Westelijke Jordaanoever Jeruzalem

0
49

Israëlische soldaten rusten op de plaats van een voertuigaanval nabij Hizmeh Junction op de Westelijke Jordaanoever, woensdag 16 juni 2021. Het Israëlische leger heeft woensdag een Palestijnse vrouw doodgeschoten die naar eigen zeggen haar auto probeerde te rammen op een groep soldaten die een bouwplaats op de Westelijke Jordaanoever bewaakten. (AP/Bestand)

Het Israëlische leger heeft woensdag een Palestijnse vrouw doodgeschoten die naar eigen zeggen probeerde haar auto te rammen op een groep soldaten die een bouwplaats op de Westelijke Jordaanoever bewaakten.

In een verklaring zei het leger dat soldaten het vuur openden op de vrouw in Hizmeh, net ten noorden van Jeruzalem, nadat ze de auto had verlaten en een mes had getrokken. De verklaring vermeldde niet hoe dicht de vrouw bij de soldaten was, en het leger heeft geen foto's of video's van het incident vrijgegeven.

In de afgelopen jaren heeft Israël een reeks schietpartijen, steekpartijen en autoramaanvallen gezien op Israëlische soldaten en kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. De meeste zijn uitgevoerd door Palestijnen zonder duidelijke banden met georganiseerde militante groeperingen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Palestijnen en Israëlische mensenrechtengroepen zeggen dat de soldaten vaak buitensporig geweld gebruiken en de aanvallers kunnen stoppen zonder ze te doden. In sommige gevallen zeggen ze dat onschuldige mensen zijn geïdentificeerd als aanvallers en zijn neergeschoten.

Lees ook |Geweld tussen Israël en Gaza barst voor het eerst uit sinds het einde van de gevechten van vorige maand

Het officiële Palestijnse persbureau Wafa bevestigde de dood van de vrouw en identificeerde haar alleen als een 29-jarige inwoner van Abu Dis, een stad op de Westelijke Jordaanoever aan de oostelijke rand van Jeruzalem. Het gaf geen verdere details.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.