Frankrijk versoepelt maskerregels; zal de nachtelijke avondklok voor virussen beëindigen

0
49

Een vrouw danst bij een caféterras in Lille, Noord-Frankrijk terwijl het land de beperkingen versoepelt. (AP/Bestand)

Frankrijk heeft woensdag verschillende COVID-19-beperkingen versoepeld, waarbij autoriteiten zeggen dat het niet langer altijd verplicht is om te dragen maskers buitenshuis en het stopzetten van een nachtelijke avondklok voor het coronavirus van 8 maanden dit weekend.

De aankondiging door de Franse premier Jean Castex komt op het moment dat Frankrijk ongeveer 3.900 nieuwe virusgevallen per dag registreert, tegen 35.000 per dag in de piek van maart-april.

Castex verwelkomde “zeer goed nieuws” en zei dat de avondklok op zondag zal worden opgeheven, 10 dagen eerder dan verwacht.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Het dragen van een masker blijft buitenshuis verplicht op drukke plaatsen zoals straatmarkten en stadions, zei hij. Mensen zijn verplicht binnenshuis een masker te dragen in openbare ruimtes, ook op het werk, met uitzondering van restaurants en bars.

Een man loopt met een gezichtsmasker terwijl een man een foto maakt van de zonsondergang in Parijs. Frankrijk heft het dragen van maskers buitenshuis op en stopt op 20 juni een nachtelijke avondklok voor het coronavirus van acht maanden. (AP/Bestand)

“We hebben sinds augustus niet meer zo'n laag niveau van virusverspreiding gekend”, zei Castex, eraan toevoegend dat de situatie in alle Franse regio's aan het verbeteren was.

Lees ook |Europa vertelt toeristen: Welkom terug! Werk nu de regels uit

“Die positieve evoluties zijn te danken aan de mobilisatie van de Fransen en aan de vaccinatiecampagne,” zei hij.

Meer dan 58% van de volwassen bevolking van Frankrijk heeft ten minste één dosis COVID-19-vaccin gekregen. Dinsdag opende het land van de Europese Unie zijn vaccinatieprogramma's voor 12 tot 18 personen als onderdeel van een poging om de inwoners te beschermen nu de beperkingen geleidelijk worden opgeheven.

Paula Wei uit Duitsland, rechts, wordt op woensdag 9 juni gefotografeerd door haar Franse vriend buiten de binnenplaats van het Louvre Museum in Parijs , 2021. Frankrijk probeert geleidelijk weer open te gaan voor gevaccineerde toeristen. (AP/Bestand)

De Fransen leven sinds half oktober onder een avondklok. Toen het aantal besmettingen van half januari tot half mei op het hoogste niveau was, gold de avondklok vanaf 18.00 uur. tot 6 uur, met winkels gesloten en uitzonderingen alleen voor werknemers en snelle wandelingen voor huisdieren. Het was geleidelijk verschoven om om 23.00 uur te beginnen

Terrassen bij restaurants en cafés, theaters, bioscopen en musea zijn allemaal heropend op 19 mei. Vorige week heropende Frankrijk binnenruimtes in restaurants en cafés, evenals sportscholen en zwembaden.

Grote sport- en culturele evenementen mogen maximaal 5.000 mensen hebben en ze moeten allemaal een vaccinatiebewijs of een negatieve test binnen de afgelopen 48 uur laten zien.

Het land heeft 110.563 bevestigde virusdoden gemeld, een van de hoogste doden in Europa.

📣 De Indian Express is nu ingeschakeld Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.