De regering van Lakshadweep verzet zich tegen anticiperend pleidooi voor borgtocht van filmmaker geboekt wegens opruiing

0
53

De administratie voerde aan dat Aisha Sultana een specifieke ongegronde bewering had gedaan die ernstige gevolgen had tegen de bij wet ingestelde centrale regering. (Bestandsfoto)

De regering van Lakshadweep heeft woensdag een verklaring ingediend bij het Hooggerechtshof van Kerala tegen het anticiperende borgtochtverzoek van filmmaker Aisha Sultana, die door de politie op de eilanden was aangeklaagd wegens opruiing.

In haar verklaring voerde de administratie aan dat het verzoek om borgtocht niet kan worden gehandhaafd, aangezien indiener geen precieze reden heeft gegeven voor enige echte en bonafide “reden om aan te nemen” dat ze zal worden gearresteerd.

Lees ook |Lakshadweep-beheerder arriveert bij 'Black Day' opschudding op het eiland

Het zei dat de misdaad op 9 juni was geregistreerd voor de overtredingen onder sectie 124-A (opruiing) en 153 B (haatdragende taal) van IPC op basis van een petitie ingediend door een politiek leider die in Kavaratti woont.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De aantijging is dat de filmmaker, terwijl hij deelnam aan een debat dat op 7 juni werd uitgezonden door een Malayalam-nieuwszender, beweerde dat de centrale regering biologische wapens heeft gebruikt tegen de mensen van Lakshadweep.

De politie heeft de zaak onderzocht. verklaringen die zij tijdens het debat heeft afgelegd door de video te bekijken die beschikbaar is op YouTube en tot de conclusie is gekomen dat de strafbare feiten op grond van sectie 124 A en 153 B van het IPC prima facie worden aangetrokken, de verklaring, ingediend naar aanleiding van de richtlijn van de rechtbank die het anticiperende borgtochtverzoek in overweging nam op dinsdag, zei.

De regering voerde aan dat Sultana een specifieke ongegronde bewering deed die ernstige gevolgen had tegen de door de wet ingestelde centrale regering.

Uitgelegd |Waarom de voorstellen van de regering van Lakshadweep de lokale bevolking van streek hebben gemaakt

“Ze verduidelijkte, ondanks de waarschuwing van de regering anker, dat ze staat voor wat ze beweerde en ook verklaarde dat ze klaar is om elke actie onder ogen te zien om een ​​dergelijke verklaring af te leggen,” zei het.

De administratie voerde verder aan dat ze in duidelijke bewoordingen heeft beweerd dat de centrale regering de Covid-pandemie heeft gebruikt als een biologisch wapen tegen de mensen van Lakshadweep.

Ze vergeleek het ook met de bewering dat China het COVID-virus als biologisch wapen tegen andere landen heeft gebruikt, wat duidelijk suggereert dat de Indiase regering op dezelfde manier heeft gehandeld tegen de mensen van Lakshadweep.

“Er wordt zeer nederig gesteld dat de ongegronde bewering van indiener (Sultana) in dit opzicht voldoende is om haat of minachting op te wekken onder de bevolking van Lakshadweep jegens de regering van India,” zei het.

Opmerkend dat het prima facie kan worden beschouwd als een poging om onvrede onder de mensen jegens de regering van India op te wekken, zei de regering dat de verklaring van haar de neiging heeft om wanorde of verstoring van openbare vrede door middel van geweld.

“Het komt ook op het eerste gezicht neer op een bewering die afbreuk doet aan de nationale integratie,” het zei.

In haar pleidooi heeft Sultana aangevoerd dat haar is opgedragen om op 20 juni te verschijnen op het hoofdbureau van politie in Kavaratti, Lakshadweep voor ondervraging.

Ze beweerde dat er een mogelijkheid is dat ze wordt gearresteerd, als ze Kavaratti bereikt. .

De rechtbank buigt zich donderdag over het verzoek om borgtocht.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.