Technische overdracht zal waarschijnlijk niet snel tot productie leiden: officieel Bharat Biotech

0
41

In eerdere verklaringen zei het bedrijf dat het van plan was zijn productie op te voeren tot ongeveer 60 miljoen doses per maand.

Vaccinmaker Bharat Biotech zei dinsdag dat het in gesprek was met ten minste vier bedrijven voor de overdracht van technologie voor de productie van Covaxin, maar alleen Indian Immunologicals, eigendom van de overheid, was in staat om het vaccin binnenkort te gaan produceren.

>

“De overdracht van technologie aan Indian Immunologicals is aan de gang en we verwachten dat ze zeer binnenkort met de productie van het vaccin zullen beginnen. De regering van India heeft drie andere bedrijven bij ons geïntroduceerd voor de overdracht van technologie, en we zijn ook met hen in gesprek. Maar deze lopen een beetje achter, aangezien geen van hen nog productiefaciliteiten heeft”, vertelde een topfunctionaris van het in Hyderabad gevestigde bedrijf aan The Indian Express.

De functionaris zei dat het bedrijf elke maand ongeveer 25 miljoen doses Covaxin produceerde in zijn fabriek in Hyderabad, en dat de productie in andere centra, waaronder de nieuw verworven in Ankleshwar, Gujarat, waarschijnlijk over “enkele maanden” zou beginnen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In eerdere verklaringen heeft het bedrijf gezegd dat het van plan was zijn productie op te voeren tot ongeveer 60 miljoen doses per maand.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In eerdere verklaringen heeft het bedrijf gezegd dat het van plan was zijn productie op te voeren tot ongeveer 60 miljoen doses per maand.

p> Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer

De functionaris zei dat het bedrijf actief bezig was met het verkrijgen van een biologische vergunningaanvraag (BLA) voor Covaxin om de Amerikaanse markt, nadat de aanvraag voor een vergunning voor gebruik in noodgevallen eerder deze maand werd afgewezen door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Lees ook |Levering van Covaxin aan Center voor Rs 150 per dosis niet houdbaar op lange termijn: Bharat Biotech

“Zodra we klaar zijn met de fase-3-werkzaamheidsgegevens, zullen we doorgaan met een aanvraag voor een biologische licentie in de VS. Er kan een klinische proef of een kleine overbruggingsstudie nodig zijn, die we van plan zijn uit te voeren onder kinderen,” zei hij, eraan toevoegend dat het bedrijf ook besprekingen was begonnen met potentiële Amerikaanse partners voor de overdracht van technologie en de productie van Covaxin in de Verenigde Staten.

“We hebben aanvragen ingediend bij 50 andere landen, en hoewel sommigen hebben gezegd dat onze klinische onderzoeksgegevens toereikend waren, hebben een paar anderen ons geïnformeerd over hun enigszins afwijkende vereisten,” zei hij.

Een noodtoepassing lijst met de WHO was ook in behandeling, zei hij.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.