Moslims vermijden Covid-vaccinatie, zegt voormalig Uttarakhand CM Rawat

0
50

Trivendra Singh Rawat

SENIOR BJP-leider en voormalig hoofdminister van Uttarakhand, Trivendra Singh Rawat, zei maandag dat de moslimgemeenschap in het land Covid-vaccinatie vermijdt, omdat er zorgen en misvattingen zijn over het vaccin.

“De moslimgemeenschap in ons land op dit moment – ​​ik noem bewust naam – houdt zich af van vaccinatie. Ze hebben nog steeds aarzeling, vrees en misvattingen', zei Rawat terwijl hij sprak met verslaggevers tijdens een evenement op Wereld Bloeddonordag in Rishikesh.

Hij deed een beroep op sociale organisaties en de media om de gemeenschap bewust te maken van het feit dat het vaccin is niet schadelijk.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Als je het vaccin niet neemt, zal deze ziekte niet overgaan en kan iedereen eraan ten prooi vallen en kunnen we een superverspreider worden. Ik doe een beroep op iedereen om naar voren te komen voor vaccinatie”, zei Rawat, eraan toevoegend dat kudde-immuniteit zal worden ontwikkeld wanneer 80 procent van de bevolking is gevaccineerd.

Lees |Jamiat Ulama-i-Hind om kampen te houden om het bewustzijn over Covid te verspreiden vaccin

De voormalige CM zei dat de Pakistaanse regering strenge maatregelen heeft aangekondigd, zoals het blokkeren van telefoons en het stopzetten van de salarissen van degenen die vaccinatie vermijden. Dergelijke stappen kunnen de massa bewust maken, zei hij.

De regering van Uttarakhand heeft maandag de Covid-avondklok verlengd tot 22 juni. Regeringswoordvoerder Subodh Uniyal kondigde wijzigingen aan in de standaardprocedure en zei dat lokale mensen uit het betreffende district de heiligdommen van Char Dham mogen bezoeken, maar met negatieve RTPCR-rapporten. Mensen in het Chamoli-district mogen Badrinath bezoeken, inwoners van het Rudraprayag-district kunnen Kedarnath bezoeken en het district Uttarkashi. Mensen kunnen naar de heiligdommen Gangotri en Yamunotri gaan. Hij zei dat de deelstaatregering na 22 juni kan beginnen met ontgrendelen.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.

© The Indian Express (P ) Ltd