Hvor alvorlig er den vestlige tørken? Se for deg selv

0
68

Alvorlig tørrhet dekket California og Nevada for bare fem år siden, fra 2012 til 2016, og sørvest har vært i tørke i store deler av de siste to tiårene, tegnet av sjeldne våte år. (Representasjon)

En intens tørke rammer det amerikanske vesten. Ekstreme forhold er mer utbredt enn på noe tidspunkt på minst 20 år, ifølge U.S.Tørkeovervåker, regjeringens offisielle tørke-sporingstjeneste. Og de varmeste sommermånedene kommer fremdeles.

“Det er et alarmerende bilde,” sa Daniel Swain, klimaforsker ved UCLA, som studerer hvordan global oppvarming påvirker ekstreme værhendelser.

< p>Over hele regionen er reservoarnivået nær rekordlave, og fjellsnøpakken, som sakte slipper vann om våren og sommeren, er i stor grad utarmet. I California er vannbegrensninger allerede i kraft, og det forventes mer omfattende kutt. Tørr jordforhold øker allerede brannrisikoen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Vesten er ikke fremmed for tørke, men klimaendringene gjør det verre. Alvorlig tørrhet dekket California og Nevada for bare fem år siden, fra 2012 til 2016, og sørvest har vært i tørke i store deler av de siste to tiårene, tegnet av sjeldne våte år. Eksperter sier at dette året er uvanlig fordi alvorlige tørkeforhold er så utbredte og har intensivert raskt. De vil sannsynligvis vokse enda verre. >Vinterregn og snøfall gir vanligvis mest fuktighet i California for året, men denne vinteren var tørrere enn vanlig, med varme temperaturer som ankom tidlig i vår. Staten er nå i sin tørre sesong og vil neppe se betydelig nedbør igjen før i oktober.

“Det er en 100% sjanse for at det blir verre før det blir bedre,” sa Swain. “Vi har hele den lange, tørre sommeren å komme oss gjennom.”

I sørvest kan en sensommermonsun som vanligvis gir omtrent halvparten av regionens årlige nedbør, gi litt pusterom – hvis det blir noe av. I fjor var monsunen mer en “nonsun”, og ga bare spor av regn.

Høye temperaturer og ikke mye regn

Store deler av Vesten så rekordlav nedbør det siste året, matchet med betydelig høyere temperaturer enn vanlig.

David Simeral, klimaforsker ved Desert Research Institute og forfatter for U.S.Tørkeovervåker, sa forholdene de siste 12 månedene hadde bidratt til den raske intensiveringen av den nåværende tørken. Brutal varme surret mye av regionen i fjor sommer, sørvest-monsunen klarte ikke å levere betydelig nedbør det året, og mange vestlige stater fikk mindre nedbør enn vanlig også i vinter.

Mens Vesten lenge har opplevd boom og bysteår for nedbør, klimaendringer forårsaket av forbrenning av fossilt brensel, øker volatiliteten: Det gjør tørre år tørrere og våte år våtere.

Høyere temperaturer har også direkte bidratt til tørkeforholdene og vannmangel de siste tiårene. Varmere vintre gir mer nedbør i form av regn snarere enn snø, avtagende snøbagger, og mer intens vårvarme har ført til at snøen smelter tidligere. Høyere enn vanlige temperaturer tørker også ut vegetasjon og jord og kan øke fordampningen fra magasinene, noe som øker de viktige vestlige vannforsyningene.

Utarmet snøbagge og lave reservoarer

Reservoarnivået i hele regionen er eksepsjonelt lavt i år. Det er også fjellsnøpakken.

Lake Mead, det største menneskeskapte reservoaret i USA, nådde nylig sitt laveste nivå siden 1937, etter år med tilbakegang. Innsjøen, som ligger på grensen mellom Nevada og Arizona, er under økende press fra langvarig tørke, klimaendringer og økende befolkning i sørvest.

Over hele regionen sliter magasinene i år, spesielt i California.

Vanligvis hjelper smeltende fjellsnøpakken å fylle opp magasiner, elver og jord gjennom hele våren og sommeren. (Du kan tenke på snøpakken som et slags naturlig reservoarsystem som frigjør vann over tid.)

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Men i Sierra Nevada i California og andre deler av nedre Vesten smeltet snøpakken tidlig i år på grunn av høyere vårtemperatur og andre ugunstige forhold. Mye av avrenningen nådde ikke reservoarer og bekker i det hele tatt fordi allerede uttørket jord sugde opp vannet.

Landbrukssektoren i California har blitt spesielt påvirket av vannmangel, med føderale og statlige tildelinger drastisk kuttet. Bønder har måttet ødelegge noen vannintensive avlinger i håp om å redde andre. Ved grensen mellom California og Oregon har tørken satt bønder mot fisk igjen.

I noen deler av staten har lokale tjenestemenn bedt folk om å begynne å spare vann. Store byer vil sannsynligvis ikke oppleve store vannmangel i sommer, men det er en reell mulighet for å gå tom for vann for noen landlige områder, spesielt de som er avhengige av brønner. California Department of Water Resources, sa at den nåværende krisen avslører behovet for tørkevarsling og planlegging for å vurdere virkningene av klimaendringene.

“Vi har nå hatt to tørre år,” sa hun, men “alt dette skjer i sammenheng med en lengre periode, et par tiår, med generelt tørre og mye varmere forhold.”

< sterk> Utsikter for brann 'så ille som det kan være'

I fjor så vestkysten sin verste brannsesong på rekord, med megafire som brant i Washington, Oregon og California. Tørre forhold har satt scenen for nok et dårlig brannår i 2021.

Høye temperaturer og lite nedbør har tørket ut gress, busker og annet grøntområde, og jorda er ekstremt tørre.

Allerede har dobbelt så mange dekar brent i California som i samme periode i fjor. Statens brannsesong har utvidet seg de siste tiårene, og starter tidligere og slutter senere enn før.

“Ikke alt er forutsigbart,” sa Swain fra UCLA, og henviste til hendelser som det tørre lynet som antente mange store branner i 2020. “Men av de forutsigbare elementene – hvor tørr er jorden? Og vil det bli bedre de neste månedene? – de er så ille som det kan være. ”

“ Det meste av vest har økt risiko for store alvorlige branner i år, ”sa han. “Det kan høres ut som en ødelagt plate, men det er kanskje poenget.”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.