Siddaramaiah slipper hint om bestridende 2023 forsamlingsmålinger fra Karnatakas Badami

0
69

Det har i en tid vært spekulasjoner i partikretsene om at Siddaramaiah, som representerer Badami i Nord-Karnataka, kan komme tilbake til hjemmebanen til den gamle Mysuru-regionen eller et sted i Bengaluru for neste valg. (Filfoto)

Seniorkongressleder Siddaramaiah på lørdag antydet at han kan bestride forsamlingsvalget 2023 fra Badami, som han for øyeblikket representerer som en MLA, selv som en seksjon i partiet oppfordret ham til å delta i valgstriden fra byen & # 8217; s Chamarajpet-segment.

& # 8220; Pressefolk spør meg om mine gjentatte besøk til Chamarajpet. Jeg kommer hit som jeg gjentatte ganger er invitert, det er alt.

De spør meg om jeg vil forlate Badami og konkurranse fra Chamarajpet under neste valg, & # 8221; sa lederen av opposisjonen i lovgivende forsamling.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Taler på et arrangement i Chamarajpet, sa han at det er Zameer Ahmed Khan & # 8217 ; s (Congress MLA) generøsitet over at han ber meg om å bestride valget fra valgkretsen han representerer.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

& # 8220; Fra nå av vil jeg bestride valget fra Badami selv, det er viktig at Zameer Ahmed Khan skal vinne (neste valg) og skal være i regjeringen, & # 8221; Siddarmaiah sa, selv om Khan og de som var til stede på arrangementet krevde at han skulle konkurrere fra Chamarajpet.

Som folk til stede på arrangementet på Khan's insistering ropte at den tidligere Chief Minister skulle konkurrere fra Chamarajpet, Siddaramaiah sa, & # 8220; la oss se senere, & # 8221; og hyllet MLA for hans tjeneste for valgkretsen og mennesker i nød.

Kongressens lovgivende partileder hadde nylig sagt at det ikke er tatt noen avgjørelse om valgkretsen.

Det har vært spekulasjoner i partikretsene i noen tid nå. at Siddaramaiah, som representerer Badami i Nord-Karnataka, kan komme tilbake til hjemmebanen i den gamle Mysuru-regionen eller et eller annet sted i Bengaluru for neste valg.

Hans lojalist og partiets Chamarajpet-lovgiver BZ Zameer Ahmed Khan har til og med tilbudt å forlate valgkretsen for ham. Chamarajpet-segmentet i byen har en betydelig minoritetsbefolkning.

Siddaramaiah har allerede kunngjort at han ikke vil konkurrere igjen fra Chamundeshwari-valgkretsen i Mysuru, hvor han hadde smakt nederlag under meningsmålingene i mai 2018. Chamundeshwari til JD (S) GT Deve Gowda med en margin på over 36 042 stemmer.

Han vant imidlertid Badami, den andre valgkretsen hvorfra han hadde bestridt.

Siddaramaiah ble debutert i forsamlingen i 1983 og ble valgt fra Chamundeshwari på en Lok Dal Party-billett. Han har vunnet fem ganger fra denne valgkretsen og smakt nederlag tre ganger.

Etter at nabo Varuna ble en valgkrets i 2008 etter avgrensning, representerte Siddaramaiah det til han forlot setet for sønnen Dr. Yatindra i forsamlingsmålingene i 2018 og gikk tilbake til sin gamle valgkrets Chamundeshwari.

I forkant av meningsmålingene i mai 2018 hadde Siddaramaiah sagt at det mest sannsynlig ville & # 8220; være hans siste valg.

Tidligere, også under forsamlingsmålingene i 2013, hadde han sagt at det var hans siste valg, og fortsatte å bli sjefminister etter avstemningene.

Det er ingen hemmelighet at Siddaramaiah ammer sin ambisjon om å bli sjefminister for en annen periode hvis partiet vinner neste forsamlingsmåling i 2023, og hans lojalister som Khan har allerede begynt å åpne for ham som neste CM-kandidat. p>

Dette kan komme i veien for statskongresspresident DK Shivakumars ambisjoner, ettersom han også sies å være opptatt av å bli sjefminister, med noen av hans støttespillere som allerede har slått til fordel for ham for det ettertraktede innlegget.

Indian Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.