Gi vekt til klasse 10, 11 karakterer i klasse 12-resultater: Manish Sisodia til utdanningsminister

0
60

he Center hadde 1. juni avlyst CBSE klasse 12-styreeksamen midt i den pågående COVID-19-pandemien. (Fil)

Delhi-visesjefminister Manish Sisodia skrev fredag ​​til Union Education Minister og foreslo at resultatet for klasse 12-studenter, hvis eksamen ble kansellert på grunn av COVID-19-pandemien, skulle tabelleres under hensyntagen til poengsummen under klasse 10, 11 og pre-board eksamener.

Senteret hadde 1. juni avlyst CBSE klasse 12-styreeksamen midt i den pågående COVID-19-pandemien over hele landet og besluttet at CBSE vil ta skritt for å kompilere resultatene i henhold til veldefinerte objektive kriterier på en tidsbundet måte./p>

Les | Utdanningsdepartementet lanserer online modul for å spore, registrere barn utenfor skolen

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

The CBSE hadde nedsatt en komité med 13 medlemmer 4. juni for å avgjøre kriteriene innen ti dager.

& # 8220; Siden de fleste teorifagene har eksamener på 70 karakterer hver, kan resultatet beregnes som følger & # 8212; 30 poeng vekt for pre-board eksamener og 20 poeng hver for klasse 11 og 10 eksamen. De resterende 30 karakterene kan være til praktiske eksamener, & # 8221; Sisodia sa i brevet til Union Education Minister Ramesh Pokhriyal & # 8220; Nishank & # 8221;. & # 8221; CBSE har tillatt en moderering på pluss 2 eller minus 2 karakterer, avhengig av resultatet av den aktuelle skolen de siste tre årene, Jeg mener for klasse 12 at moderasjonsreferansen skal være pluss 5 eller minus 5 merker, & # 8221; la han til.

CBSE har allerede avbrutt klasse 10 styreeksamener og kunngjort en alternativ merkepolicy. I følge policyen, mens 20 poeng for hvert fag vil være til intern vurdering som hvert år, vil 80 poeng beregnes på grunnlag av studentene & # 8221; ytelse i forskjellige tester eller eksamener gjennom året.

Vektingen når det gjelder maksimale karakterer for skoler som har gjennomført prøvene og eksamenene gjennom året, vil være & # 8212; periodisk test/enhetsprøve (10 poeng), halvårlig eksamen (30 poeng), og forhåndskorteksamen (40 poeng).

Sisodia, som også er utdanningsminister i Delhi, gjentok hans forslag om å ha en plan klar for hvordan studenter skal evalueres neste år, siden en annen akademisk økt kan bli berørt av Covid.

& # 8220; Jeg tror det ikke er lurt å evaluere klasse 12-elever på grunnlag av kriterier som ikke er kjent for dem på forhånd, men under dagens omstendigheter var det ingen andre muligheter.

& # 8220 ; Men til neste år bør vi fortelle studentene innen neste måned at hvordan studentene vil bli evaluert i 2022 og hvordan eksamener skal gjennomføres. Jeg håper du vil ta nødvendige skritt i denne forbindelse snart, & # 8221; sa han i brevet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.