MSU Vadodara introduceert BA Hons in nationale veiligheid

0
47

Het BA Honours-programma heeft tot doel jongeren voor te bereiden op een carrière in de defensiesector van het land, terwijl ze ook beleidsbeslissingen kunnen onderscheiden in de context van de nationale veiligheid.

Maharaja Sayajirao University of Vadodara (MSU) is helemaal klaar om vanaf het komende academische jaar in juli een undergraduate-programma in Defensie en Nationale Veiligheidsstudies te lanceren.

Een cursusintroductie van de MSU, die van plan is te beginnen met toelating tot 60 zitplaatsen van de cursus in juli van dit jaar, verwijst ook naar “biologische oorlogsvoering door het vrijgeven van dodelijk virus” als een opkomende trend van bedreiging voor de nationale veiligheid.

Het BA Honours-programma heeft tot doel jongeren voor te bereiden op een carrière in de defensiesector van het land en tegelijkertijd beleidsbeslissingen te kunnen onderscheiden in het kader van de nationale veiligheid. De driejarige, unieke bacheloropleiding omvat ook een verplichte legertraining van 240 dagen in het laatste jaar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In de introductie van de cursus staat: “…Gujarat wordt een centrum voor de productie van defensieapparatuur en zal in de toekomst enorme werkgelegenheid genereren. Evenzo is er ook een toenemende dreiging van drugshandel, religieuze onverdraagzaamheid, seksisme, cyberoorlogvoering, separatisme en biologische oorlog door het dodelijke virus vrij te laten om de bevolking te vernietigen door zijn verspreiding en daardoor het economische productieproces en de vooruitgang van het land te dwarsbomen veroorzaakt door het imperialisme. Het onderwerp nationale veiligheid is dus een noodzaak geworden in het land.”

Topnieuws op dit moment