Med iOS 15 stannar iPhone framför Android i sekretess

0
43
Apple

Android-fans älskar att skämta om hur Apple ger funktioner till iPhone långt efter att de har varit tillgängliga på andra plattformar. Det finns ett område där iOS ligger klart före Android och klyftan bara ökar. Låt oss prata om integritet.

Sekretess har varit ett bekymmer för smartphones ett tag, och Apple har ledt en anklagelse mot spårning. Nya appspårningskontroller i iOS 14.5 gjorde företag som Facebook ganska upprörda. Det är ett gott tecken på att Apple gör något rätt.

RELATERAT: Facebook använder skrämmande taktik för att bekämpa nya iPhone-spårningsverktyg

Många av iOS: s nya sekretessfunktioner har att göra med & # 8220; behörigheter. & # 8221; En app måste beviljas & # 8220; tillstånd & # 8221; att göra saker som att komma åt din plats, använda din mikrofon och mer. Android har kommit långt i hur det tillåter appar att begära tillstånd, men iOS fortsätter att gå utöver.

Platsbehörigheter är ett stort område där Apple verkligen har drivit Google för att förbättra integriteten i Android. I iOS 13 fanns flera nya platsbehörighetsalternativ, inklusive möjligheten att begränsa en app att använda din plats bara en gång eller bara när du aktivt använder appen.

Khamosh Pathak

< p> Apple och Google var faktiskt på samma sida med den här funktionen. Android 11 och iOS 13 släpptes ungefär samtidigt, och båda inkluderade de nya alternativen för platsbehörighet.

Men Apple slutade inte där. iOS 14 släpptes i juni 2020 med möjlighet att stänga av & # 8220; exakt & # 8221; plats. På det sättet kan du fortfarande använda appar som har platsfunktioner utan att dela din exakta exakta plats. Android 12, som är planerad att släppas hösten 2021, får samma funktion.

Ett annat exempel är sekretessindikatorerna som lades till i iOS 14 i september 2020. En liten orange eller grön prick visas i hörnet av skärmen när en app använder mikrofonen eller kameran. Android 12 får också en mycket liknande funktion (även om du inte behöver vänta).

RELATERAD: Hur man ser när appar får åtkomst till din kamera och Mikrofon på Android

Behörigheter är bara ett av de områden där Apple leder avgiften för integritet. Vi har redan nämnt att Facebook inte är nöjd med några av Apples nya policyer, och det har att göra med en läskig term som ingen gillar: & # 8220; spårning. & # 8221;

iOS 14.5 gjorde en stor uppståndelse genom att tvinga appar att fråga användare om de vill låta appen spåra deras aktivitet. Denna typ av spårning har traditionellt använts av appar för reklamändamål. Självklart, om de får valet att spåras eller inte, kommer de flesta att välja att inte vara. Därför klagomålen från Facebook.

RELATERAD: Hur man stoppar iPhone-appar från att fråga om att spåra din aktivitet

Över på Android-sidan är det inte något som även är fjärr möjligt. Appar behöver inte be om tillstånd att spåra dig, och varje Android-enhet har ett & # 8220; reklam-ID. & # 8221; Användare kan återställa detta ID och välja bort personliga annonser, men de måste göra det på egen hand. Det är inget val. (Google lovar dock fler annonsspårningskontroller för Android-användare i slutet av 2021.)

Många av Googles företag är beroende av att sälja annonser. Det gör inte Apple. På ett sätt är detta en vinn-vinn för Apple. IPhone blir mer tilltalande för de integritetsmedvetna, och samtidigt tar Apple en chans mot företag som är beroende av spårning för att sälja riktade annonser.

Det är tydligt att sekretess är Apples nuvarande slagfält. Det är ett vanligt tema i många av företagets marknadsföringskampanjer. Fler människor inser att integritet är något som de bör bry sig om. Apple gör sitt för att dra nytta av det.

Google kanske ligger efter på detta område, men det är också tydligt att de ser vikten av integritet i konsumenternas ögon. Android har förbättrats stadigt med bättre tillståndsförfrågningar och följt Apples ledning på saker som platsspårning.

Apple vill att nya smarttelefonköpare ska tänka på integritet, och just nu är iPhone den tydliga val. Google har mycket att komma ikapp om de vill att Android ska ses på samma sätt.

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här aktiverar du mörkt läge på ett Nest Hub
  • & rsaquo; Så här tar du bort en anteckningsbok i Microsoft OneNote
  • & rsaquo; Hur man tittar på & # 8216; snabb och rasande & # 8217; Franchise
  • & rsaquo; Så här ansluter du en trådlös Xbox-kontroller till en dator
  • & rsaquo; Glöm fuktighet, daggpunkt är hur det verkligen känns utanför