‘Gezondheid moet worden verheven als mensenrecht, niet liefdadigheid (voor) de migranten’

0
47

Reddy sprak tijdens de derde aflevering van de achtdelige webinarserie 'Thinc Migration' van The Indian Express, gepresenteerd door Omidyar Network India.

Onder verwijzing naar de recente aankondiging door premier Narendra Modi over het centrum dat de landelijke vaccinatie tegen Covid-19 op zich neemt, sprak prof. K Srinath Reddy, voorzitter van de Public Health Foundation of India (PHFI), over een mogelijke hindernis die migrerende werknemers hadden kunnen hebben anders geconfronteerd: “Wat als de eerste ministers hadden gezegd dat ze staatsgeld alleen aan hun burgers zouden uitgeven.. de bonafide inwoners, wat gebeurt er met de migrant?”

Hij voegde eraan toe: “De gezondheid moet worden verhoogd als een mensenrecht, en niet als een liefdadigheidsinstelling die aan de migrant moet worden verleend.”

Hij sprak tijdens de derde aflevering van de achtdelige webinarserie 'Thinc Migration' van The Indian Express, gepresenteerd door Omidyar Network India. Naast Reddy bestond de paneldiscussie uit Ajoy Mehta, voorzitter, Maharashtra Real Estate Regulatory Authority; Uma Mahadevan, hoofdsecretaris van Panchayat Raj, regering van Karnataka; Dr. Pavitra Mohan, directeur van gezondheidsdiensten in Aajeevika Bureau en mede-oprichter van Basic Health Care Services; en Dr. Vandana Prasad, oprichter en secretaris van het Public Health Resource Network (PHRN), en onderzocht wat er moet gebeuren om de gezondheidszorg voor migrerende werknemers en hun gezinnen te versterken.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

Reddy voegde eraan toe dat een van de grootste uitdagingen de overdraagbaarheid van diensten is wanneer mensen van locatie veranderen. “Wat als de administratie van de lokale instantie zegt dat alleen degenen die daadwerkelijk onze kiezers zijn, recht hebben op diensten? Dus als iemand niet terug kan naar hun dorp, waar de panchayat hen erkenning kan geven, wat is dan hun lot”, zei hij. Hij bracht ook de kwestie van het verzamelen van gegevens aan de orde. “In september 2020 kondigde het Centrum aan dat tegen juni 2021 een uitgebreide database van migranten zou worden opgesteld. Maar tot nu toe is de voorbereiding nog niet begonnen', zei hij.

“Toen de migrantencrisis tijdens de eerste golf plaatsvond, was de eerste reactie van bureaucraten en beleidsmakers: hoe krijgen we ze op een ordelijke manier terug? We hebben echter de neiging om te vergeten dat er achter deze orde veel chaos is in de hoofden van de mensen. Een migrant staat fundamenteel onderaan de piramide, of het nu zijn economische status of sociale status is, en het basisprincipe van het beleid moet mededogen zijn,” zei Mehta, die de hoofdspreker was. Hij voegde eraan toe dat de gezondheid van migranten niet moet worden gezien als een handhavingskwestie, en benadrukte ook een gebrek aan informatie onder migranten en hoe technologie de weg vooruit kan zijn.

Mahadevan gaf ook de voorkeur aan digitale oplossingen, maar benadrukte de problemen die voortkwamen uit een gebrek aan documentatie. “Waarom zouden we arme mensen geen toegang geven tot hun eigen gezondheidsdocumentatie, die ze bij zich kunnen dragen?” zei ze, en voegde eraan toe dat haar team een ​​platform heeft gecreëerd waar ze verzoeken om hulp koppelen aan aanbiedingen van ondersteuning door overheidsfaciliteiten en maatschappelijke groeperingen in kaart te brengen.

Prasad wees erop dat continuïteit van medische zorg ook een typisch probleem is bij migranten, aangezien er in dit land geen gecentraliseerd systeem van medische dossiers is. In het licht van de pandemie benadrukte Prasad ook de noodzaak van vervrouwelijking van kwetsbaarheid. “We blijven naar hen verwijzen als meestal mannen, maar dat is niet de enige migratie, we hebben vrouwen als bouwvakkers die veel werk doen… en ondervoeding en bloedarmoede bij vrouwen zijn erg hoog,” zei ze.

Mohan zei dat gezondheidsproblemen in gemeenschappen met veel migratie niet zozeer verband hielden met Covid-19 als wel met de sluiting van gezondheidsdiensten. “Er was een significante vermindering van de vaccinatiedekking gedurende drie tot vier maanden en in stammenpopulaties begon ook de malaria-epidemie toe te nemen met zeer beperkte toegang tot zorg. Voedseltekorten leidden tot een toename van ondervoeding bij kinderen”, zegt Mohan.

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste India Nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.