Elgaar Parishad-sak: Bombay HC tillater divisjonsbenk å høre Sudha Bharadwajs standardkausjon

0
51

Advokat og aktivist Sudha Bharadwaj (ekspressfoto av Ashish Kale)

High Court i Bombay på fredag ​​har tillatt en divisjonsbenk å høre standardkausjonsoppfordringen til aktivisten og advokaten Sudha Bharadwaj, som er for øyeblikket sentrert i kvinnefengselet i Byculla i forbindelse med Elgaar Parishad-saken, i stedet for en enkeltdommerbenk.

Bharadwaj hadde gjennom sin advokat advokat Yug Mohit Chaudhry lagt fram at tiltalen i saken var ikke arkivert innen den lovbestemte 90-dagersperioden, og hun hadde følgelig krav på en misligholdskausjon i henhold til straffeprosessloven (CrPC).

Les også | Bombay HC forlenger Stan Swamys sykehusopphold til 18. juni

​​National Investigation Agency (NIA), som for øyeblikket undersøker saken, hadde forsøkt å svare på bønnen. Imidlertid, i lys av tidligere høyesteretts dom, ledet en enkeltdommerbenk for rettferdighet Sarang V Kotwal fredag ​​sitt register for å legge Bharadwajs anke for en divisjonsbenk for videre behandling.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

I påstanden hadde advokat Chaudhry hevdet at siden saken for øyeblikket etterforskes av NIA, måtte saken bli behandlet av en divisjonsbenk med to dommere, i henhold til ordningen gitt i NIA-loven.

Et saksskjema mot Bharadwaj ble levert av Pune-politiet i februar 2019, men etterforskningen ble overtatt av NIA i januar 2020.

Han la til at selv om rettsretten, som ble utfordret av Bharadwaj, ble vedtatt før NIA overtok sonden, bør saken behandles av en divisjonsbenk siden saken for øyeblikket blir undersøkt av NIA. Chaudhry argumenterte også for at Pune Sessions-domstolen var “ikke kompetent” til å gi Pune-politiet en forlengelse av tid til å inngi anklagen mot Bharadwaj.I forrige måned hadde en feriebenk av HC, som hørte en medisinsk kausjon som ble innlevert av Maaysha Singh, datteren til Bharadwaj, sagt at fanger har rett til å få tilgang til sine egne medisinske journaler, og at fanger skal få lov til å ringe til en familiemedlem etter sykehusbesøk. HC hadde disponert det medisinske kausjonskravet etter at Singhs advokat sa at Bharadwaj hadde mottatt behandling.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de nyeste India News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd