CDC onderzoekt meldingen van hartontsteking na Pfizer, Moderna-vaccin tweede jab

0
63

Een medisch personeel bereidt het Moderna-coronavirusvaccin voor. (AP Photo/Eugene Hoshiko, bestand)

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen onderzoeken wat hoger dan verwachte meldingen zijn van hartontsteking bij mannelijke tieners en jonge volwassenen nadat ze een tweede dosis van de Pfizer- en Moderna-vaccins hebben gekregen.

Het is niet duidelijk of de hartontsteking wordt veroorzaakt door de schoten en de rapporten zijn nog steeds zeldzaam, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Het dringt er bij iedereen van 12 jaar en ouder op aan zich te laten vaccineren.

Op 31 mei had het bureau 275 voorlopige meldingen van een dergelijke ontsteking bij 16- tot 24-jarigen, vertelde Dr. Tom Shimabukuro van CDC. donderdag een regeringsbijeenkomst over vaccins. Dat is van de meer dan 12 miljoen tweededosis-injecties van de vaccins.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De gevallen lijken vaker voor te komen bij mannen en bij jongere mensen, en de meesten zijn al volledig hersteld, zei hij.

Dit soort hartontsteking kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan infecties, waaronder een aanval van COVID-19, evenals door bepaalde medicijnen, en er zijn zeldzame meldingen geweest na andere soorten vaccinaties.

De CDC's De adviescommissie voor vaccins van 8217 komt op 18 juni bijeen om het mogelijke risico verder te evalueren.Pfizer

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor al het laatste wereldnieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.