Assam: 1 död, 177 på sjukhus på grund av ”matförgiftning”

0
57

DC från Karbi Anglong, Ng Chandra Dhwaj Singha, sade,” 198 människor led på grund av maten. Av de 177 tillåtna har alla utom 42 redan behandlats och urladdats. & Quot;

Nästan 200 personer blev sjuka och en misstänks ha dött efter att ha konsumerat förpackad mat som serveras vid en regeringsfunktion för att ceremoniellt starta den första akademiska sessionen av MBBS-kursen vid Diphu Medical College Hospital (DMCH) i Assams Karbi Anglong-distrikt./p>

DC från Karbi Anglong, Ng Chandra Dhwaj Singha, sade, ”198 människor led på grund av maten. Av de 177 tillåtna har alla utom 42 redan behandlats och urladdats. Ett dödsfall av en 35-årig man som tillhör en by under Bokolias polisstation har rapporterats. Rapporten efter slakt kommer i morgon och först då kan vi säga vad som är orsaken till döden. ”

Singha har beställt en landskapsutredning om saken.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Det högprofilerade evenemanget deltog av CM Sarbananda Sonowal och hälseminister Himanta Biswa Sarma. Sarma, vid en presskonferens i Guwahati på onsdag, sa att han också hade mat från samma kök och drabbats av en mindre magbesvär.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna i Nordöstra Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har rankats GRÖN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.