Sushant Singh Rajput's flatmate-filer för borgen

0
58

Siddharth Pithani (vänster) efter att ha arresterats av NCB i Mumbai. (PTI Photo)

SENA AKTÖREN Sushant Singh Rajput s sambo, Siddharth Pithani, som arresterades av Narcotics Control Bureau (NCB) förra månaden i ett narkotikafall, har ansökt om borgen om att han har blivit falskt inramad .

Den 28-årige Hyderabad-bosättaren har också sagt att det inte finns några bevis eller uttalanden som visar att han är eller var inblandad i narkotikahandel.
Pithani greps den 26 maj av NCB, som hävdade att han var borta. I sin ansökan om borgen som inlämnats genom advokaten Taraq Sayyed sa Pithani att det är osant att han flydde och var tillgänglig i sitt hem i Hyderabad sedan september förra året. Innan dess hade han dykt upp för Mumbai-polisen i juni och fram till september hade varit på CBI-kontoret i 20 dagar och ED i två dagar, säger grunden.

NCB hade förra året arresterat personer som var knutna med Rajput, inklusive hans vän Rhea Chakraborty, huschef Samuel Miranda och kocken Dipesh Sawant, för påstått anskaffa marijuana för hans konsumtion på hans instruktioner. Alla tre har beviljats ​​borgen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Pithani har sökt borgen på paritet eftersom alla anklagade som inte har hittats med något smygande i målet har släppts. Hans anmärkning säger att NCB har åberopat uttalanden från Miranda och Sawant för att hävda att han hade köpt & # 8216; ganja/ogräs, gemensam/hash & # 8217; att röka.

I grunden anges att uttalandena som omedelbart återkallats inte har något bevisvärde enligt en dom från Högsta domstolen som fattades förra året. Det förlitar sig också på Bombay High Court-domen där Chakraborty beviljades borgen. Pithanis grund säger att enligt HC-domen kan han inte anklagas för avsnitt 27 A i NDPS-lagen, eftersom det inte finns något som visar att han var inblandad i att finansiera olaglig handel med narkotika.

Borgen talar också om att han ska gifta sig senare denna månad och bör övervägas för frisläppande. Specialdomstolen på torsdagen uppmanade NCB att lämna in ett svar.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd