Pak präst hotar Nobelpristagaren Malala Yousafzai, arresterad

0
54

Malala Yousafzai. (Filfoto)

En muslimsk präst i nordvästra Pakistan har arresterats under antiterrorhandlingen för att ha hotat Malala Yousafzai och anstiftat människor att attackera Nobelpristagaren för sina senaste kommentarer om äktenskapet, sa polisen.

Mufti Sardar Ali Haqqani, en präst i Marwat-distriktet i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen arresterades på onsdagen efter att polisen razzierade hans hus, rapporterade tidningen Dawn på torsdag och citerade Lakki Marwat-distriktets polismyndighet.

En FIR under Anti-Terrorism Act registrerades mot honom på klagomålet från SHO Wasim Sajjad, heter det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Enligt FIR gick en video viral på sociala medier som visar Mufti Sardar anstifta människor till en samling i Peshawar för att ta lagen i egna händer och attackera Malala. Han var beväpnad när incidenten ägde rum, säger rapporten.

& # 8220; När Malala kommer till Pakistan kommer jag att vara den första som försöker en självmordsattack mot henne, & # 8221; FIR citerade honom med att säga

Klagomålet sade vidare att talet hade hotat fred och uppmuntrat laglöshet, enligt nyhetsrapporten.

I en intervju med tidningen Vogue i sin senaste utgåva avslöjade 23-årige Yousafzai, en Oxford-examen och en pakistansk aktivist för flickutbildning som mirakulöst överlevde en kula i huvudet från den militanta Taliban i oktober 2012, att hon inte är säker på om hon någonsin kommer att gifta sig.

& # 8220; Jag förstår fortfarande inte varför människor måste gifta sig. Om du vill ha en person i ditt liv, varför måste du underteckna äktenskapspapper, varför kan det inte bara vara ett partnerskap? berättade hon för tidningen.

Yousafzais intervju med Vogue har cirkulerat på mainstream och sociala medier.

📣 The Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste nyheterna från Pakistan.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.