Leger oppfordrer Delhi HC til å utsette FMGE 2021 på grunn av COVID-19, eksamen planlagt å bli avholdt 18. juni

0
51

Etter å ha hørt innlegg fra begge sider, ba justis Amit Bansal rådet om å registrere visse dokumenter og oppførte saken for videre behandling fredag.

Association of MD Physicians har oppfordret High Court i Delhi om å utsette screeningtesten for utenlandsk medisinsk doktorgrad (FMGE) på grunn av den rådende COVID-19-situasjonen i landet. Eksamen er planlagt avholdt 18. juni.

Foreningen, som også har som medlemmer noen utenlandske medisinsk kandidater som har fullført sine primære medisinske kurs i institusjoner i utlandet, sa at det er et begrenset antall byer som blir varslet som sentre for FMGE-screeningtesten, og et stort antall kandidater vil bli tvunget til å reise uten å ha fått en dose COVID-19-vaksine.

Les | Til tross for protester og sosiale mediekampanjer fra medisinstudenter, holder MUHS fast om å gjennomføre offline-eksamen

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Imidlertid ble anklaget motsatt av advokaten for National Board of Examination (NBE) og National Medical Commission (NMC) med den begrunnelsen at det var bare en kvalifiserende eksamen som kan avlegges av andragere selv i desember, om ikke i juni, og testen bør ikke utsettes på instruksjon fra noen få kandidater.

Etter å ha hørt innlegg fra begge sider ba Justice Amit Bansal rådet om å legge opp visse dokumenter og opplistet saken for videre behandling fredag.

Foreningen, representert gjennom advokater Adit S Pujari og Chaitanya Sundriyal, har søkte å sette av tidsplanen for gjennomføring av FMGE fra juni 2021 i 15. april-varsel og 16. april informasjonsbulletin med tittelen “Foreign Medical Graduate Exam Screening Test information bulletin June 2021 session” publisert av NBE.

Påstanden sa at i henhold til Indian Medical Council Act and Screening Test Regulations 2002, er personer som har medisinsk kvalifikasjon tildelt av en utenlandsk institusjon, pålagt å kvalifisere seg for FMGE Screening Test for å få anerkjennelse for sine medisinske kvalifikasjoner og å være registrert i Statlige medisinske råd for å praktisere medisin i India.

Andrageren nærmer seg denne domstolen i en tid da hele verden gjennomgår COVID-19-pandemien, med India som et av de mest berørte landene i verden. .

& # 8220; På slike tidspunkter, når sentralregjeringen iverksetter strenge tiltak for å kontrollere pandemien og alle statsregjeringene som innfører låsing og portforbud, bevegelses- og transportrestriksjoner, blir medlemmene av andragsforeningen og andre kvalifiserte utenlandske medisinsk kandidater tvunget å møte til FMGE Screening Test 18. juni, samtidig som de utsetter seg selv og mennesker rundt dem for å få COVID-19, ”sa anbudet.

Les | Nådemerker for NEET-PG-aspiranter, sykepleierstudenter som driver med COVID-plikt: SC

Advokater T Singhdev og Kirtiman Singh, som representerer henholdsvis NMC og NBE, fremmet innsigelser over opprettholdelsen av begjæringen og sa at den ikke ble arkivert av en behørig autorisert representant, og at bønnen var mangelfull. “Vi trenger flere leger ettersom den tredje bølgen av viruset kommer. Dette er en eksamen for hele nasjonen og ikke bare for disse få andragerne. Hvis de ikke vil ta eksamen nå, kan de gi den i desember, men de kan ikke stoppe testen for alle andre i landet, ”hevdet Singhdev.

Singh foreslo at riktige tiltak blir tatt for å gjennomføre eksamen og mange kontroller er på plass, og COVID-19-protokollen inkludert sosial distansering vil bli fulgt.

Påstanden sa at på den ene siden myndighetene har utsatt den nasjonale kvalifiseringsprøven (Post Graduate) -2021 på grunn av den pågående pandemien, på den annen side har de bestemt seg for å gjennomføre FMGE-screeningtesten til tider når landet overvinner den andre bølger og forbereder seg på den tredje bølgen av pandemien.

Utfordrende til aprilmeldingen og informasjonsbulletin, hevdet andragerne at myndighetenes avgjørelse var vilkårlig og urimelig og ønsket utsettelse av FMGE til et senere tidspunkt. .

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har vært rangert GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.