Indien ber kinesisk regering att tillåta resor med indianer till Kina

0
60

Läkare skärmar indiska medborgare efter att de fördes av ett Air India-flygplan från Kinas coronavirus-drabbade stad Wuhan, på flygplatsen i New Delhi, söndagen den 2 februari 2020. (PTI-foto/File)

Indien bad torsdag Kina att tillåta indiska medborgare att resa till det landet, särskilt de som arbetar eller studerar där, och sa att väsentliga tvåvägsresor bör underlättas, särskilt med tanke på att kinesiska medborgare kan resa till Indien.

Ministeriet för yttre frågor (MEA) sa också att det var i kontakt med den kinesiska sidan för att söka ett tidigt återupptagande av indiska medborgares resor till Kina.

& # 8220; Även om vi inser behovet av att säkerställa säkerheten och strikt följer COVID-relaterade protokoll, bör väsentliga tvåvägsresor underlättas, särskilt med tanke på att kinesiska medborgare kan resa till Indien, & # 8221; MEA: s talesman Arindam Bagchi sa under en pressmeddelande.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Noterar att kinesiska medborgare kan resa till Indien trots avsaknaden av direkt anslutning , sa han, & # 8221; för indiska medborgare har det dock inte varit möjligt att resa till Kina sedan november förra eftersom den kinesiska sidan hade upphävt befintliga visum & # 8221 ;.

Talsmannen sade, & # 8221; vi har varit i kontakt med den kinesiska sidan för att söka ett tidigt återupptagande av indiska medborgares resor till Kina, särskilt för dem som arbetar eller studerar där, & # 8221 ;

I mars i år utfärdade den kinesiska ambassaden en anmälan om att underlätta visum för dem som tar kinesiskt framställda vacciner, säger Bagchi.

& # 8220; Det är underförstått att flera indiska medborgare har ansökt om kinesiska visum efter att ha vaccinerats på det sättet men ännu inte har utfärdats visum. Eftersom dessa indiska medborgare uppenbarligen har uppfyllt kraven från den kinesiska sidan hoppas vi att den kinesiska ambassaden snart kan utfärda dem visum, & # 8221; Sa Bagchi.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express-appen för alla de senaste India News.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖNT för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.