GoM-rapport, tariefverlaging voor Covid-benodigdheden op tafel van GST Council

0
52

Nadat er in de 43e Raad van de Goederen- en Dienstenbelasting (GST) geen consensus was bereikt over het besluit over de verlaging van de belastingen op Covid-gerelateerde hulpmaterialen, is de volgende nu gepland. gehouden op zaterdag.

De Raad zal een definitief besluit nemen over het rapport dat is ingediend door een Groep van Ministers (GoM) om te beslissen over een GST-tariefverlaging voor Covid-vaccins, noodhulpmiddelen en medicijnen voor zwarte schimmel.

In de vorige vergadering over Op 28 mei, de Raad, werd een GoM opgericht om belastingvermindering op Covid-benodigdheden, waaronder PBM-kits, maskers en vaccins, aan de GST-raad aan te bevelen. De GoM, onder leiding van Meghalaya Chief Minister Conrad Sangma, heeft haar rapport op 7 juni ingediend.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De regering heeft vernomen dat ze een tariefverlaging voor sommige Covid-benodigdheden tot 5 procent heeft gesteund en geen verandering in het belastingtarief op vaccins. Uttar Pradesh Minister van Financiën Suresh Kumar Khanna, die ook lid is van de GoM, zei woensdag dat de staat voorstander is van het verlagen van de belastingen op Covid-benodigdheden om patiënten te vergemakkelijken, maar het besluit van de GST-raad over belastingtarieven zal accepteren.

Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer

De GoM inzake GST-concessies op Covid-hulpgoederen was verplicht om te onderzoeken of een GST-tariefverlaging of -vrijstelling vereist is voor medische zuurstof, pulsoximeters, handdesinfecterende middelen, apparatuur voor zuurstoftherapie zoals concentrators, ventilatoren, PBM-kits, N-95 en chirurgische maskers en apparatuur voor temperatuurcontrole. Het heeft ook gekeken naar Covid-vaccins, medicijnen en medicijnen voor Covid-behandeling en testkits voor Covid-detectie.

Momenteel wordt 5 procent GST geheven op in eigen land vervaardigde vaccins, terwijl dit 12 procent is voor Covid-medicijnen en zuurstofconcentratoren.

De staten en het Centrum hadden verschillende opvattingen over de verlaging van de belastingtarieven voor deze items tijdens de 43e GST-raadsvergadering op 28 mei. GST was echter vrijgesteld bij invoer van amfotericine B – een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van zwarte schimmel.

Het congres en andere door de oppositie geregeerde staten hebben een verlaging van de belastingen en een nultarief voor deze artikelen geëist, maar de centrale regering was van mening dat de verhuizing er niet toe zou leiden dat de voordelen worden doorgegeven aan de eindgebruikers van patiënten en burgers.

p>

📣 De Indian Express staat nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal (@indianexpress) en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws

Download de Indian Express-app voor het laatste zakelijke nieuws.

  • De website van Indian Express is GROEN beoordeeld vanwege zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid door Newsguard, een wereldwijde service die nieuwsbronnen beoordeelt op hun journalistieke normen.